Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es
Icono Facebook twitter RSS
 

L'ensalada pagesa feta amb productes locals es podrà degustar divendres i dissabte al Mercat Vell i al Mercat de Sant Josep

Volver Imprimir

Façana Consell

Aquest divendres i dissabte, el departament de Medi Ambient i Medi Rural i Marí organitza una degustació popular d'ensalada pagesa, el plat per excel·lència de la temporada estiuenca. Així, la primera degustació d'ensalada pagesa serà aquest divendres a partir de les 18 hores al Mercat Vell de Vila, mentre que dissabte es realitzarà a les 12 hores al Mercat setmanal de Sant Josep de sa Talaia. Dissabte, la degustació serà preparada per Martí Torres, cuiner del restaurant Es Galliner.

A Eivissa, antigament l'ensalada d'estiu no es preparava amb enciam, més típica de l'hivern, sinó amb els millors ingredients de l'horta: patata bullida, ceba, pebrera, tomata i all. Però no qualsevol producte serveix, i és que originalment els ingredients eren varietats tradicionals i úniques, com la pebrera verda, idònia per a consumir en fresc, cruixent i fresca, la ceba vermella, especialment dolça i carnosa, i la patata vermella eivissenca, consistent després de bullir, òbviament acompanyat d'oli d'Eivissa.

Aquesta setmana l'autèntica ensalada pagesa, preparada amb les varietats tradicionals originals, s'ofereix per a ser degustada als visitants del Mercat Vell d'Eivissa i del Mercat setmanal de Sant Josep de sa Talaia. És una oportunitat per donar a conèixer la nostra gastronomia tradicional i recuperar sabors que s'havien perdut en haver-se substituït les varietats originals per noves varietats comercials.

 

Compartir:

Proponemos

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (España) · Teléfono: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es