Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa considera insuficient el romanent fixat per l'Estat per invertir en Benestar Social per la crisi del coronavirus

tornar Imprimir

250320 REUNIÓ FISCAL I REUNIÓ ARMENGOL

El conseller executiu d'Hisenda en funcions, Salvador Losa, ha participat aquest matí en la primera reunió d'Hisenda i Model Econòmic de les Illes Balears en el que s'han trobat, per via telèmatica, representants dels Consells Insulars, del Govern de les Illes Balears i de la FELIB.

En aquesta trobada, el conseller Losa ha demanat a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Rosario Sánchez, que transmeti a l'Estat que "el Consell Insular d'Eivissa considera insuficient la quantitat de 300 milions d'euros de superàvit que l'Estat autoritzarà a totes les administracions a poder invertir a despesa relacionada amb Benestar Social com a mesura per pal·liar els efectes econòmics del coronavirus".

Segons Losa, aquests 300 milions deixaran a Balears menys de 7,5 milions d'euros, el que podria significar que a Eivissa no arribi "una quantitat suficient que serveixi per augmentar la renda mínima d'inserció, per fer front a les despeses derivades d'aquelles mesures extraordinàries que s'estan prenent aquests dies, i per crear línies d'ajuda i incentiu a les famílies, entre altres necessitats que puguin donar-se en els propers dies", ha manifestat.

Per tot això Losa ha demanat que quedi clar "quina serà la quantitat que arribarà a Eivissa". A més, a més, el conseller ha volgut demanar "que quedi clar que aquesta flexibilització de l'ús del romanent, no afectarà als diners que les institucions tenen previst invertir en Inversions Financerament Sostenibles". També ha demanat que tota la despesa que es generi per conseqüència directa de l'emergència sanitària provocada pel coronavirus no estigui sotmesa a la rigidesa d'execució del pressupost, i no interfereixi en la norma de despesa, en el PMP ni en l'estabilitat pressupostària.

Finalment Losa ha ofert el Consell d'Eivissa com a òrgan coordinador dels Ajuntaments per tal d'unificar les mesures d'impuls a l'economia que els municipis aplicaran una vegada s'hagi superat la crisi sanitària.

Reunió amb Francina Armengol

Per altra banda el president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, ha mantingut una reunió telemàtica amb la presidenta del Govern balear i la resta de presidents de Consell Insular en la que ha incidit "en la urgència de realitzar proves de COVID-19 a tots els sanitaris de l'illa, i a tots els treballadors i usuaris de les residències de la tercera edat a on s'ha detectat algun positiu per aquesta malaltia".

Vicent Marí també s'ha reunit aquest matí per videoconferència amb els cinc alcaldes per tal de coordinar-se en les mesures que s'aprovaran en el marc de l'Estat d'Alarma. Totes les administracions han coincidit en què el principal problema al que s'enfronta a hores d'ara l'illa és la manca de material mèdic a l'hora que han coincidit amb la feina intensa que s'està realitzant de neteja d'espais públics i de reforçament dels serveis essencials.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es