Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell treballa en noves mesures per a incentivar l'economia insular desprès de la crisi de la COVID-19

tornar Imprimir

220420 noves mesures per a incentivar l'economia

El Consell Insular d'Eivissa treballa en la posada en marxa de noves mesures i iniciatives que permetin reactivar l'economia insular i pal·liar els efectes sanitaris i socials provocats per la crisi de la Covid-19. Així ho ha transmès aquest matí el president de la institució, Vicent Marí, als representants de les patronals i associacions empresarials de l'illa en el decurs d'una reunió telemàtica en la que s'han analitzat les conseqüències que tindrà l'aturada de l'activitat turística a Eivissa.

En aquest sentit, s'ha compromès a impulsar tot un seguit d'actuacions per fer front a les demandes plantejades per les patronals. L'objectiu, segons ha explicat el president, "és comptar amb un pla d'actuació que garanteixi la protecció i estímul tan del sector turístic com de la resta d'activitats econòmiques de l'illa (sector primari, activitats industrials i serveis) que s'estan veient afectats per la crisis de la COVID-19".

En aquest mateix sentit, el president s'ha referit també a la necessitat de comptar amb un pla de seguretat sanitària que contempli el control i les proves a tota la població i a tothom qui entra a l'aeroport i port d'Eivissa ja que, segons ha explicat, "és l'única manera de poder conèixer la situació real a Eivissa, poder fer un desconfinament correcte i refermar la feina de prevenció i control feta fins ara".

Vicent Marí ha avançat també algunes de les propostes sobre les que s'està treballant i entre les que destaquen un document, que es remetrà al Govern balear, per a la simplificació i agilització administrativa que garanteixi un impuls a l'activitat econòmica insular. A més, "s'estan planificant ajudes tan per empreses, autònoms i col·lectius afectats per mor de la crisis" i es treballa de manera conjunta amb els ajuntaments per consensuar una sèrie de mesures fiscals unificades a tots els municipis, "dirigides a tota la població en general, però amb especial cura de les dificultats que travessen autònoms i microempreses".

Campanyes de promoció i Impuls de l'activitat

El president del Consell ha informat de que ha s'està treballant en una sèrie de campanyes promocionals per recuperar l'activitat turística "enseguida que sigui possible" i s'ha referit també a la necessitat de fomentar altres sectors com ara el sector primari.

En aquest sentit, Vicent Marí s'ha reunit també amb les cooperatives agrícoles de l'illa per analitzar els efectes d'aquesta crisi al camp. Tot i les dificultats, el president del Consell ha remarcat que "les crisis s'han de convertir en oportunitats i entre tots hem de fer que el sector primari surti reforçat d'aquesta crisi". En aquest sentit, hi ha prevista la posada en marxa d'una campanya per fomentar la comercialització del producte local directament al consumidor mitjançant la posada en valor de la qualitat i beneficis de la producció pròpia.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es