Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa baixa per segon mes consecutiu el termini de pagament a proveïdors

tornar Imprimir

060420 Llar Eivissa

L'equip de Govern ha destinat un terç del seu salari a donacions a entitats socials de l'illa

El conseller executiu del departament d'Esports i Joventut, Salvador Losa, en substitució de la consellera del departament d'Economía i Hisenda i Desenvolupament Empresarial, ha informat avui davant el ple de la corporació que la institució insular ha baixat el període mitjà de pagament als proveïdors per segon mes consecutiu, passant dels 47 dies de gener, als 26 dies del mes de febrer, i als 23 del mes de març. Tal i com ha assenyalat el conseller Losa, aquesta "important baixada que no ocorria en els darrers anys" és fruit de l'intens treball que s'ha fet des del serveis econòmics de la institució que, sobre tot des del decret de l'estat d'alarma, "han prioritzat el pagament de factures a proveïdors per ajudar-los a superar aquesta difícil situació i evitar que restin liquiditat". Losa ha assenyalat que amb aquesta reducció en el PMP la institució insular assoleix "la senda de sostenibilitat que ens havíem marcat como a prioritat, per tal de poder emprar el remanent financer tal i com ens exigeix la regla de gasto i poder desenvolupar mesures que ens permetin reactivar els nostres sectors productius i ajudar a aquelles persones que més s'han vist afectades per la crisi de la COVID-19. Estem pagant factures d'exercicis anteriors de fins a quatre anys enrere, estem posant les contes a la senda de la sostenibilitat".

Aquesta és una de les actuacions que s'inclou en el paquet de més de 100 mesures que s'han pres de que es va decretar l'estat d'alarma per fer front a l'emergència sanitària i social "sense precedents a les Illes" i de les quals ha donat compte el president Vicent Marí. Marí ha explicat totes i cadascuna de les actuacions que s'han dut a terme a tots els àmbits (sanitari, econòmic, social, cultural, esportiu...) i ha assegurat que "tots els que formem part d'aquesta institució, treballadors i polítics estem abocats a fer front a una situació que és molt complexa, requereix de tota la nostra atenció i voluntat. Hem tractat d'actuar de la manera més eficient i adequada a cada circumstància i tot i que els esforços s'han centrar en la gestió de la crisi, el Consell ha seguit treballant cada dia atenent les necessitats de la ciutadania".

Per altra banda, el vicepresident primer i conseller executiu del departament de Gestió del Territori, Infraestructures Viàries i Lluita contra l'Intrusisme, Mariano Juan, ha informat que l'equip de Govern ha destinat un terç del seu salari tant del mes de març com del mes d'abril, a fer donacions a entitats socials de l'illa que estan treballant directament en ajudar als col·lectius més desfavorits per la crisi de la COVID-19. "En solidaritat amb els treballadors afectats pels ERTES, hem fet les aportacions a aquelles entitats que, des del principi, estan fent un gran treball de coordinació i ajuda als més afectats a Eivissa per aquesta crisi: Càritas, Creu Roja, Fundació Deixalles, han sigut algunes de les entitats, entre d'altres, que s'han beneficiat d'aquesta aportació".

"Som conscients de que la situació que estam vivint és molt complexa i requereix de mesures extraordinàries i dels compromís de tots. Des de l'equip de govern hem assumit aquesta mesura com a gest de solidaritat i el continuarem fent-ho mentre duri l'estat d'alarma", ha explicat Juan.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es