Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El president Vicent Marí reitera la necessitat de protocols "clars i pràctics" per aquelles empreses que podran iniciar activitat durant la Fase 1

tornar Imprimir

300420 Vicent Mari

El president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Marí, ha tornat a reiterar la necessitat de què el Govern de les Illes Balears estableixi uns protocols "clars i pràctics" sobre com actuar en la nova etapa de desescalada en què, en cas que el govern de l'Estat accepti la proposta de l'executiu autonòmic, entraria la nostra illa a partir de dilluns 4 de maig. Ho ha fet en el marc de la compareixença que ha tingut lloc aquest migdia i en la que ha recordat que "entrar en Fase 1 no significa que el perill sanitari hagi desaparegut" i que "l'inici de l'activitat comercial i empresarial només estarà permesa per aquells establiments que compleixin les mesures d'higiene i seguretat adequades".

El president ha explicat que "la possibilitat d'ampliar les activitats permeses a partir de dilluns que ve, és una bona notícia per els eivissencs perquè suposa que la crisi sanitària evoluciona adequadament", insistint en què "no podem baixar la guàrdia, que ara més que mai, hem de ser rigorosos i actuar amb cautela".

Marí ha explicat que ahir a la tarda es va reunir amb els alcaldes i els agents socials "per garantir que Eivissa segueixi complint amb els paràmetres sanitaris que ens permeten veure llum a un horitzó que segueix sent incert i preocupant". Ha recordat que malgrat aquest anunci "segueixen havent-hi dubtes i incògnites que s'han de solucionar". Per això ha reclamat la necessitat de fer proves a la població per tenir "dades clares i fiables" sobre la incidència del virus. "Ho hem reclamat i ho seguirem fent perquè en crisi com aquesta la informació és bàsica per poder afrontar la solució", ha reiterat.

El president també ha insistit en la connectivitat amb els mercats exteriors. "Fins que no es puguin restablir, no podem donar la temporada per iniciada i, per tant, no es pot deixar als treballadors i als empresaris sense ajudes i amb la incertesa de no saber què els passarà ni a quina situació s'han d'enfrontar", ha conclòs.

Document de propostes per sa recuperació econòmica

En el marc d'aquesta compareixença, el president del Consell Insular d'Eivissa ha informat que s'està treballant en un document que inclou propostes en diferents àmbits i que s'ha presentat als partits polítics, patronals i sindicats per impulsar conjuntament mesures concretes que incentivin la recuperació social, econòmica i ambiental d'Eivissa. "Tenim per davant una oportunitat única de treballar, com estam fent fins ara, tots junts, per fer front a una crisi que ens afecta a tots i a una recuperació de la que tots hem de ser partícips", ha conclòs el president agraint a tots els agents implicats "la disposició a col·laborar".

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es