Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa augmentarà les freqüències del transport públic amb l'entrada en vigor de la fase 1 del desconfinament

tornar Imprimir

050520 Foto noticia generica

Reforç de les línies que connecten la capital eivissenca amb Sant Rafel, Sant Antoni, Sant Josep i Santa Eulària

El Consell d'Eivissa posarà en marxa un nou pla pel transport públic insular, que contempla més freqüències i mantenir el servei a demanda per a algunes de les línies insulars, quan el govern de l'Estat anunciï l'entrada de la fase 1 del desconfinament. A aquesta primera fase, la capacitat d'usuaris dels autobusos es mantindrà en un 50 i s'oferirà el 47,64% del servei del transport públic insular respecte a abans de l'inici de l'Estat d'Alarma.

El conseller de Participació, Transparència, Innovació i Transports, Javier Torres, ha assegurat que és "una bona notícia" per Eivissa iniciar aquest retorn a la normalitat i ha demanat un us responsable del servei a la ciutadania. "És molt important tenir present que seguim a una fase de la pandèmia molt delicada. Hem arribat fins aquest punt gràcies a la responsabilitat de la societat i hem de seguir igual per poder derrotar el més aviat possible aquest virus. És important recordar que la llei obliga a fer ús de la mascareta per a accedir al transport públic", ha declarat el vicepresident segon del Consell d'Eivissa.

Freqüències i servei a demanda

Les línies L3 (Sant Antoni - Sant Rafel - Eivissa), L8 (Sant Antoni - Sant Josep - Eivissa) i L13 (Santa Eulària - Eivissa) es reforçaran durant el matí i la tarda, on es registren les principals puntes d'usuaris. Així mateix, queda activada la 12A (Eivissa - Puig d'en Valls ¿ Jesús - Eivissa) i la L25 (des del Port de Sant Miquel) i L35 (Eivissa - Can Misses - Sa Carroca - Sant Jordi) tindran servei a demanda.

Pel que respecta a l'augment de freqüències, s'incorporen quinze expedicions a l'L3 (Sant Antoni - Sant Rafel - Eivissa), vint-i-una a l'L8 (Sant Antoni ¿ Sant Josep - Eivissa), dos a l'L10 (Eivissa - Sant Jordi - Aeroport), setze a l'L13 (Santa Eulària - Eivissa), dos a l'L20 (Portinatx - Sant Joan - Sant Llorenç - Eivissa) i dos a l'L25 (Sant Miquel - Eivissa).

L'horari del cap de setmana es definirà en funció de les dades dels usuaris dels primers dies de funcionament. A aquesta fase 1 continuaran les línies a demanda que han estat funcionant durant l'Estat d'Alarma i no hi haurà servei NitBus.

D'altra banda, el departament de Transports ha sol·licitat a les empreses extremar les mesures higièniques. "Volem felicitar a tots els treballadors del sector per la bona tasca que han realitzat durant aquesta crisi sanitària i que estem segurs que seguiran fent", ha conclòs Javier Torres.

Des del departament de Transports del Consell d'Eivissa s'ha demanat a les empreses concessionàries que extremin les mesures d'higiene per preservar la salut dels usuaris i dels treballadors.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es