Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa destina 1,3 milions d'euros a ajudes a autònoms i microempreses

tornar Imprimir

050520 Foto noticia generica

La màxima institució insular posarà a disposició dels ajuntaments de l'illa aquesta quantitat perquè la destinin a línies d'ajuda. Els municipis acorden un mateix horari de tancament per a les terrasses

El Consell d'Eivissa destinarà 1,3 milions d'euros al finançament d'ajudes destinades a persones autònomes i microempreses de l'illa d'Eivissa per tal de fer front a la situació d'emergència provocada per la Covid-19.

Aquesta quantitat permetrà complementar les partides que destini cada un dels ajuntaments de l'illa a aquest concepte, per la qual cosa s'han establert unes bases conjuntes, consensuades amb els consistoris, que garantiran que els ciutadans puguin accedir a les ajudes en les mateixes condicions i garanties, independentment del municipi on les demanin.

Així, la ciutat d'Eivissa rebrà per aquest concepte 400.000 euros, 300.000 per a Santa Eulària des Riu, 250.000 euros pels ajuntaments de Sant Josep de sa Talaia i Sant Antoni de Portmany i un total de 120.000 euros per Sant Joan de Labritja. Aquests sous s'afegeixen a les inversions del mateix import ja anunciades pels municipis i es transferiran de manera immediata una vegada els consistoris remetin la documentació requerida per a poder fer els pagaments.

Aquestes ajudes podrien augmentar més si, finalment, el conveni s'amplia a la col·laboració del Govern balear, amb qui s'està negociant els termes de l'acord.

D'altra banda, en una reunió d'urgència mantinguda aquesta matí, els alcaldes han acordat unificar l'horari de tancament de les terrasses per evitar que la diferència entre els municipis provoqui un increment de desplaçaments nocturns i un greuge al descans i seguretat dels ciutadans.

Així, s'ha acordat què de dilluns a dijous les terrasses podran estar obertes fins les 24:00 hores, mentre que el divendres i el dissabte l'horari s'amplia fins les 01:00 hores. El diumenge, els establiments hauran de tancar també a les 24:00 hores.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es