Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa i l'Ajuntament d'Eivissa acorden integrar el transport urbà dins el Pla de Transports Insular

tornar Imprimir

140520 Alcalde

El vicepresident segon del Consell d'Eivissa, Javier Torres, i el segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa, Aitor Morrás, han presentat aquest dijous en roda de premsa un "acord històric" per coordinar el servei de transport públic de l'illa. Es tracta d'una "fita fonamental" dins el procediment per treure de manera definitiva el nou Pla Insular de Serveis de Transport Regular de Viatgers per Carretera (PISTRVC).

"Hem aconseguit acordar la integració del transport urbà de la capital dins el pla de transports insular. Estam d'enhorabona perquè és una fita fonamental dins aquest procediment. L'Ajuntament d'Eivissa ja ens havia traslladat la seva intenció de fer-se càrrec del transport interurbà, ja que la ciutat està pròxima a superar la barrera dels 50.000 habitants. A les dues parts ens ha semblat que, donades les característiques de l'illa i del municipi d'Eivissa, el més eficient era integrar-ho com a un únic servei", ha assegurat el conseller de Participació, Transparència, Innovació i Transports, Javier Torres.

El PISTRVC anirà a aprovació inicial durant les setmanes vinents i la licitació s'ha plantejat en dos lots, un de caràcter interurbà de llargues distàncies i un altre metropolità que inclou el transport urbà. Demà se signarà el Protocol General d'Actuació, que establirà els punts per arribar a acords mitjançant un conveni entre les dues institucions.

Javier Torres ha explicat que el nou Pla de Transports, entre altres qüestions, millora notablement el servei a la zona nord de l'illa i durant l'hivern: "El resident serà l'eix fonamental d'aquest nou servei. Es milloraran freqüències, canals d'informació, els vehicles i hi haurà línies que passaran a operar durant tot l'any", ha afegit Torres.

D'altra banda, el regidor de Mobilitat, Habitatge, Sistemes d'Informació i Millora Continua, Promoció Econòmica i Servei d'Atenció a la Ciutadania d'Eivissa, Aitor Morrás, ha destacat que s'han posat "tots els esforços necessaris" per integrar aquest transport urbà dins un pla insular "que mira per l'interès general i millora les condicions de mobilitat dels residents de l'illa i del municipi d'Eivissa". "Hem acordat consensuar, a més, les freqüències, les parades i l'ús de l'estació municipal del Cetis tant de les línies caracteritzades com a transport urbà i aquelles interurbanes que transiten per la ciutat, així com la tipologia i l'energia que faran servir els autobusos i la publicitat que anirà emmarcada tant a l'interior com a l'exterior dels vehicles", ha explicat Morrás.

Així mateix, el segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa ha afirmat que s'estudia la possibilitat d'articular una col·laboració econòmica que doni resposta a les diferents situacions que derivaran d'aquest projecte final.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es