Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El president Vicent Marí demana al Govern balear col·laboració per poder fer front al dèficit del transport públic insular

tornar Imprimir

170620 REUNIÓ VICENT MARÍ FRANCINA ARMENGOL

El president Vicent Marí, i els vicepresidents Mariano Juan, Javier Torres i Sara Ramon, han demanat avui a la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol i a la consellera balear de Presidència, Pilar Costa, que la comunitat tingui "un especial tacte amb Eivissa" per fer front al dèficit que la COVID-19 està deixant vers les companyies que realitzen aquest servei públic. Encara que no es pot quantificar la suma total d'aquest dèficit, ja que creix dia rere dia, actualment el mont acumulat suposa, aproximadament, un milió i mig d'euros. És per això que Marí ha demanat "un tracte especial cap a Eivissa perquè estam en una situació difícil, amb contractes acabats en situació de pròrroga".

D'altra banda el president ha compartit amb Armengol el document de Recuperació Social, Econòmica i Ambiental que el Consell Insular ha pactat amb grups polítics i agents socials, tot recordant que "la única manera de fer-ho possible és poder disposar dels romanents de la institució. Em costa que la presidenta ho demana cada setmana al president Sánchez, i li he animat a que segueixi insistint". Marí ha recordar que el superàvit són uns estalvis que s'han produït dins el Consell Insular i "ara seria un bon moment per emprar-los a contribuir a la reactivació econòmica".

Un altra tema tractat en aquest encontre han estat els Fons Estatutaris, què, en el cas d'Eivissa, ascendeixen a prop de 4 milions d'euros en inversions que s'haurien d'executar abans de setembre, un fet que el president Marí ha considerat "del tot inviable", per això ha demanat una pròrroga de, "al menys", un any més. Marí ha conclòs que "ara més que mai hem de fer tots els esforços per executar aquestes inversions". En el mateix sentit, el president ha demanat a la Comunitat que faci de mediadora davant el Ministeri perquè convoqui la comissió bilateral que ha de servir per renovar el Conveni de Carreteres.

Un altra tema dels que se n'ha parlat a la reunió, i que els dos presidents han tractat a una reunió posterior amb els alcaldes dels cinc municipis d'Eivissa han estat els projectes finançats amb l'Impost de Turisme Sostenible, alguns dels quals estan en marxa, i d'altres en fase més inicial. Tot i això, Govern balear i consell han acordat que s'analitzarà en una reunió bilateral quina és la situació de cadascun, tenint present que poden haver-hi projectes que es poden retardar per tal de "reasignar aquests fons a prioritats que en aquests moments estan justificades".

Finalment el president Vicent Marí ha volgut aprofitar l'encontre per insistir en a necessitat de posar en marxa el Grau Superior de Medi Rural i Paisatgisme a l'Escola de Can Marines. "Sabem que hi havia molta demanda en aquests estudis, i ara és el moment de donar tot el suport possible a l'educació i a la formació", ha conclòs.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es