Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa destina 257.000 euros en ajudes a centres educatius infantils

tornar Imprimir

070720 Sara Ramon

La consellera d'Educació, Cultura i Patrimoni del Consell d'Eivissa, Sara Ramon, ha presentat avui la línia d'ajudes per als centres educatius infantils homologats i per als no homologats de l'illa per valor de 257.000 d'euros. Aquesta línia d'ajudes s'inclou dins del Pla de Reactivació Econòmica, Social i Ambiental d'Eivissa desenvolupat pel Consell Insular per tal de mitigar els efectes de la crisi generada per la COVID-19 i, tal com ha explicat la consellera d'Educació, "té com a objectiu col·laborar econòmicament amb aquests centres que, tant durant l'Estat d'Alarma com ara que recuperen la seva activitat, han viscut i estan vivint una difícil situació marcada per la incertesa i unes mesures de seguretat i protocols que feien pràcticament inviable la seva reincorporació a l'activitat".

Ramon ha detallat que, després de nombroses reunions amb els centres afectats i amb la PIMEEF, "vàrem veure el moment crític pel qual travessaven, ja que amb els protocols i les ràtios marcades per Educació, la seva reobertura era totalment inviable, amb uns costos elevats i sense pràcticament rendibilitat". A més, ha detallat la consellera, la labor essencial d'aquests centres que permeten la conciliació de la vida laboral i familiar i per tant, la reincorporació al treball de les famílies eivissenques tras el confinament, "ens va motivar per a habilitar aquesta línea d'ajudes per tal de mitigar els efectes econòmics negatius derivats de la seva suspensió de l'activitat i el cost que suposa la reducció de ràtios, fins al 30% a les fases 2 i 3 del procés de desescalada".

En aquesta convocatòria s'estableixen dues modalitats d'ajudes: la modalitat A, per a centres homologats amb un import màxim de 34.000 euros de cadascuna d eles ajudes; i la modalitat B, per a centres no homologats, amb un import màxim de les ajudes de 20.000 euros.

Paz Izquierdo, representant de l'Associació de Guarderies d'Eivissa i Formentera de la PIMEEF, ha donat les gràcies pel suport del Consell d'Eivissa "que avui ens ha donat una resposta al sector, a la difícil situació que estem travessant". "Els prop de 22 centres homologats i no homologats som de gran importància per a les famílies i la conciliació. I ara que mai, les famílies necessiten una seguretat i ajuda per tornar a la normalitat familiar i laboral lo que podem fer des dels nostres centres".

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es