Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Recital poètic i musical d'Antonio Colinas i Lina Tur amb motiu dels 25 anys de la Biblioteca Insular d'Eivissa

tornar Imprimir

Eivissa, 14 de març de 2012.

El proper divendres, 16 de març, a les 20 hores es celebrarà el recital poètic i musical "La Tumba Negra. Música en la paraula / paraules en la música", a càrrec de la violinista Lina Tur Bonet i el poeta Antonio Colinas. El recital tendrà lloc a l'auditori de Cas Serres i s'ha inclòs dins el programa d'actes per commemorar els 25 anys de feina de la Biblioteca Pública Insular. En aquest acte, Lina Tur Bonet interpretarà la "Partita en re menor BWV 1004" de J. S. Bach i Antonio Colinas recitarà el seu poema "La tumba negra".

Foto La tumba Negra

"La tumba negra" és un poema d'Antonio Colinas de quasi 500 versos que tanca el seu llibre "Libro de la mansedumbre" i que narra les vivències davant la tomba de Johann Sebastian Bach a Leipzig, en un temps ben diferent del temps de Bach i amb una música traspassada pel viure cosmopolita del segle XX. Aquest poema relata un viatge des de la tomba, des de la terra de Bach, a la terra d'Antonio Colinas, l'illa d'Eivissa.

La "Partita en re menor BWV" és una de les obres més importants de la literatura per violí sol. Consta de cinc moviments (Allemande, Courante, Zarabanda, Giga i Chacona), essent el darrer un dels fragments de major dificultat tècnica i expressivitat d'aquest instrument.

Amb aquest muntatge poètic i musical els artistes volen fer una simbiosi de paraula i música, sense que una pesi més que l'altra i on Bach inspira la lletra i crea la música.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es