Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa organitza activitats d'estiu per difondre el coneixement del patrimoni entre els més petits

tornar Imprimir

290720 activitat L'ESTIU A SA CAPELLETA

El Centre d'Interpretació Arqueològica de Sa Capelleta ha organitzat l'activitat L'ESTIU A SA CAPELLETA: DÉUS, ENTERRAMENTS I VIDA, taller d'interpretació històrica i arquitectònica dirigit a l'alumnat de les escoles d'estiu 2020. Aquest tipus de visites estan configurades per ser iniciades amb un recorregut pel centre dirigit per un/a guia que introdueix, contextualitza i explica el jaciment i el centre, i un taller didàctic l'objectiu del qual és aprofundir en els continguts presentats.

Amb una duració d'1 h 30', i un màxim de 15 alumnes per grup, al llarg del mes de juliol un total de 244 participants, pertanyents a 5 escoles d'estiu, han pogut passejar per tres períodes de la història d'Eivissa i conèixer tres cultures a través dels diferents usos que feren d'aquest espai, per acabar fent una interpretació pròpia, mitjançant una petita maqueta, del moment que ens hagi agradat més.

Aquesta activitat es perllongarà al mes d'agost al qual també s'ofereix: L'ESTIU A SA CAPELLETA: DEL VENT AL PA. ELS MOLINS DE PONENT, un recorregut descendent que ajuda a identificar els molins com a part d'una activitat productiva a una època a la qual l'energia eòlica era l'única alternativa per moldre. Aquest recorregut també els permetrà conèixer de prop l'enginy del molí des Porxet i el procés de transformació del gra en farina. La visita serà guiada per un/a monitor/a que es recolzarà en material didàctic especialment dissenyat per l'activitat en format fitxes que serà entregat a cada participant.

A més d'aquestes activitats al Centre d'Interpretació de sa Capelleta, el Museu Etnogràfic ha organitzat els TALLERS D'ESTIU 2020, dirigits a al·lots i al·lotes de 6 a 12 anys, les darreres setmanes de juliol. A aquests tallers es realitzen visites a diferents sales del museu, treballs manuals i jocs tradicionals amb la finalitat de donar a conèixer una part del nostre patrimoni a través d'activitats lúdiques.

Enguany els temes que s'han treballat, vinculats a les exposicions monogràfiques temporals, han estat la pintura dels artistes Puget, els corsaris i els mobles en miniatura.

En darrer lloc, el Departament de Cultura, Educació i Patrimoni també col·labora amb el Centre Socio-Educatiu Betania de Càritas Eivissa, organitzant visites guiades pels joves participants als seus cursos d'estiu al Museu Etnogràfic, Ses Païsses de Cala d'Hort, Sa Capelleta, Torre de Sal Rossa i jaciment de Sa Caleta. A través d'aquestes visites guiades als centres i museus, els joves nouvinguts s'introdueixen a la cultura local i coneixen de prop el territori i el patrimoni insular.

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramón ha explicat que amb aquestes iniciatives el que es pretén és donar a conèixer als boixos el nostre patrimoni "perquè allò que es coneix es respecta i cuida, i els més petits fan d'efecte dominó, contant als seus pares, germans i amics el que han vist i fet als tallers, una manera d'animar l'interès pel nostre patrimoni cultural'.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es