Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa promou una campanya de ciberseguretat davant l'ús intensiu d'eines digitals i el teletreball

tornar Imprimir

110520 img noticies

Protegir les connexions, la navegació i els propis dispositius són algunes de les recomanacions de la conselleria insular d'Innovació | "És molt important prendre aquestes mesures per evitar ciberatacs i estalviar ensurts", manifesta Javier Torres

El Consell Insular d'Eivissa promou una campanya de ciberseguretat davant l'ús intensiu d'eines digitals i el teletreball com a conseqüència de la crisi sanitària pel coronavirus. 'Una organització segura és una organització tranquil·la' és el lema d'aquesta iniciativa impulsada per la conselleria insular d'Innovació. Protegir les connexions evitant connectar-se a xarxes públiques o desconegudes, protegir les xarxes WiFi canviat la contrasenya d'accés i xifrar les comunicacions entre el domicili i l'oficina són algunes de les pautes de connectivitat que ofereix la conselleria d'Innovació.

"Amb aquesta iniciativa pretenem conscienciar a la ciutadania de la importància que té la ciberseguretat davant l'augment de l'ús de les noves tecnologies. Per la situació actual s'obre també una finestra d'amenaces que normalment són fàcils d'evitar, per això és molt important que tothom (usuaris domèstics, empreses, treballadors, estudiants...) segueixi aquestes pautes de seguretat. És una forma simple d'estalviar-se algun ensurt", explica el conseller d'Innovació, Javier Torres. "La majoria no dóna importància a la seguretat informàtica fins que ho pateix, ja sigui perquè a l'empresa es perd absolutament tota la informació per culpa d'un ciberatac o per un virus a l'ordinador personal", assenyala Torres.

Per aquests motius, el Consell suggereix que s'utilitzin, sempre que sigui possible, les aplicacions corporatives, que es desconnectin i tanquin sessions totes les aplicacions i ordinadors al acabar la feina, anar amb compte amb l'ús de dispositius extraïbles (USB) i evitar descarregar a l'ordinador informació confidencial o sensible.

A més, per a no posar en risc a l'organització, la conselleria d'Innovació recorda que les persones usuàries són la part més feble de la cadena de seguretat. Per això, és important fomentar la seguretat i adoptar una sèrie de mesures que impedeixin pèrdues d'informació i accessos no desitjats.

Per a protegir els dispositius, el Consell aconsella utilitzar equips corporatius i guardar-los de manera segura, instal·lar-hi sempre les darreres actualitzacions del sistema operatiu així com navegadors web i antivirus, no instal·lar programes sense autorització i no barrejar dispositius d'ús persona amb els corporatius.

Per últim, per a navegar d'una forma segura sempre s'ha de fer sota el protocol 'https', així com fer ús de contrasenyes que incloguin números, lletres i símbols. A més, el Consell insisteix a evitar compartir dades d'accés i posar especial atenció en la informació que es sol·licita per Internet, especialment en correus electrònics. "Davant el dubte, millor no punxar en enllaços ni descàrregues", recomana el Consell.

"Des de la conselleria insular d'Innovació tenim previst continuar planificant formacions per a empreses, igual que ja vam fer amb el programa 'Reinventa', on participaren més d'un centenar d'empreses de l'illa", conclou Torres.

 

Descargar archivo

190920 Infografia seguretat
Tipus d'arxiu: PDF |

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es