Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa presenta projectes per als fons europeus de recuperació per un import de 119 milions d'euros

tornar Imprimir

210920 projectes per als fons europeus

Es tracta d'un total de 25 projectes destinats al foment de l'ocupació, a la transició energètica, ecològica, mediambiental i digital, així com a l'educació i la cultura a l'illa d'Eivissa

El president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Marí, juntament amb el conseller de Presidència i Gestió Ambiental, Vicente Roig, han presentat avui el conjunt de 25 projectes per a l'illa d'Eivissa presentats als Fons Europeus per a la Recuperació i Resiliència amb una inversió global prevista de 118.923.155,11 €. Els projectes s'engloben dins dos blocs d'acció: al bloc 1 s'han presentat 12 projectes destinats a millorar les infraestructures i serveis al Parc Insular de Serveis de sa Coma, i al bloc 2, altres 13 projectes referits a educació, cultura i medi ambient entre altres àrees.

Tal com ha explicat el president del Consell d'Eivissa, aquest Fons Europeu de Recuperació i Resiliència està dotat amb un total de 750.000 milions d'euros dels quals, al voltant de 140.000 milions recauran a Espanya, i dels quals més de la meitat serà en forma de transferències amb un període d'execució entre 2021 i 2027. "Des del Consell d'Eivissa hem treballat en la planificació i impuls de projectes que tenen com a principal objectiu reactivar l'economia insular mitjançant la generació de noves oportunitats d'ocupació, la millora de l'entorn, l'impuls a la transició ecològica, la digital, la cohesió territorial i la igualtat".

Vicente Roig ha assenyalat que aquest llistat de projectes s'han traslladat, com a primera passa, al Govern de les Illes Balears que és l'encarregat d'elevar-los al Govern Central i a la Unió Europea. "El nostre objectiu, tenint en compte que tots els projectes presentats compleixen amb els objectius que s'ha fixat Europa, és que rebin la consideració que mereixen i es pugui donar llum verda a importants iniciatives per reactivar la nostra economia, cosa que es preveu sabre el pròxim mes de febrer".

Marí ha incidit en què amb aquests 25 projectes "podrem reactivar i diversificar l'activitat econòmica i social d'Eivissa i, a més, incidir en el desenvolupament sostenible que volem per la nostra illa".

Els 25 projectes abasten diferents àmbits d'actuació, que van des de la creació de nous serveis i infraestructures formatives al parc insular de sa Coma, la creació de nous espais culturals, com el Museu de la Mar, projectes per a incentivar l'ús del transport públic, amb instal·lacions fotovoltaiques incloses en diferents projectes i a diferents zones amb un total de 50.000 m2 d'extensió que donaran energia a més de 1.000 habitatges, i nous espais diversificadors del turisme com la segona fase del Palau de Congressos.

Així, per a Cultura, Educació i Formació, s'han presentat projectes per un import total de 22.529.365, 46€, un 18,94% de la inversió sol·licitada; per a Medi Ambient i Transició Ecològica, 49.702.368,47€, un 41,79%; per a Transició Energètica, 21.479.964,08€, un 18,06%; per a Transició Digital i Innovació, 11.563.505,49€, un 9,72%; i per a Foment de l'Ocupació, 13.647.960,61€, un 11,48% de l'import sol·licitat.

Marí ha incidit en què "volem construir els serveis i instal·lacions que Eivissa necessita per sortir enfortida d'aquesta crisi, amb millores al treball, sostenibilitat, digitalització i cultura. Eivissa ha de ser una illa d'oportunitats per al progrés, per a una societat més justa, igualitària i d'oportunitats. Per això necessitem la implicació d'Europa".

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es