Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell Insular edita la segona part de "Peix sí!", el llibre de receptes amb peix d'Eivissa

tornar Imprimir

030719 Peix Si

El Consell d'Eivissa ha editat la segona part del receptari "Peix sí!". Un nou llibre amb plats elaborats amb peix d'Eivissa que en aquesta ocasió inclou un total de 19 noves receptes. També s'ha presentat la tercera edició del primer llibre "Peix Sí!", que incloïa 26 plats elaborats amb peix d'Eivissa.

El conseller en funcions de Medi Rural i Marí, Gonzalo Juan, ha explicat que el "Consell Insular d'Eivissa ha estat sempre al costat del sector pesquer de l'illa". Com ha dit, "la gastronomia de la nostra illa és cada vegada més coneguda per la qualitat del seu producte local. Un dels productes que més s'hi està valoritzant és el nostre producte pesquer". No obstant això, en els últims anys s'havia produït un descens i un desconeixement en el consum dels productes pesquers més tradicionals i valorats, i de baix preu comercial la majoria de vegades: "És per això que ja es va editar en el seu moment, un primer llibre de receptes d'espècies pesqueres tradicionals, del qual s'hi acaba d'editar la tercera edició. "Avui estam aquí per presentar el segon volum d'aquest llibre, "Peix Sí!", per tal que aquestes receptes no s'oblidin. Es tracta d'espècies pesqueres com el moll, la ratjada, el gató, la sípia, el polp, la morena, el gerret o el sorell, varietats molt comunes a la nostra gastronomia i respecte de les quals s'hi estava perdent el coneixement i el consum".

A través d'aquests llibres es pretén recuperar algunes de les receptes més tradicionals de la cuina eivissenca i aportar-ne d'altres més innovadores. Com ha explicat Gonzalo Juan, "aquest llibre no hauria estat possible sense la col·laboració de Marga Prats Costa, cuinera vocacional, i de Joan Tur Serra, cuiner professional, que ens ha aportat les receptes més avantguardistes". El conseller també ha donat les gràcies a l'empresa Carnes March per cedir les seues instal·lacions per dur a terme aquest projecte, i a la Confraria de pescadors d'Eivissa per l'aportació de les diferents espècies pesqueres. Es tracta de receptes dirigides a tota classe de públic i que esperen que ajudin a promoure una part molt important de la nostra cultura i un impuls al sector.

Les confraries distribuiran el nou receptari entre les peixateries que comercialitzen el producte pesquer local. Seran aquestes les encarregades de regalar-lo als seus clients i consumidors del producte local per donar un impuls al sector pesquer. Una part d'aquesta edició, junt amb la tercera edició de "Peix Sí! 1" es repartirà entre les diferents fires turístiques o d'altre tipus, que poden tenir lloc tant a la nostra illa com a la península, per tal de promoure el nostre producte local.

El conseller també ha destacat la lluita contra el frau en el sector, que es porta a terme gràcies, entre d'altres, a les campanyes de comercialització i identificació d'espècies pesqueres (Peix Nostrum) que duen a terme les confraries de pescadors de l'illa amb el suport del Consell Insular d'Eivissa.

Eivissa, 3 de juliol de 2019

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es