Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa demana més controls a ports i aeroport així com l'ajuda de l'exèrcit als casos que sigui necessari per evitar l'augment de la COVID a Eivissa

tornar Imprimir

1101 COVID a Eivissa

Aquest matí (domingo 10/01), a la seu del Consell Insular d'Eivissa, s'han celebrat diverses reunions entre el president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, la presidenta del Govern, Francina Armengol, la consellera de Salut, Patricia Gómez, la consellera de Presidència, Pilar Costa, els alcaldes de l'illa d'Eivissa i els agents socials per conèixer la situació sanitària actual a l'illa i les mesures que entraran en vigor a partir de dimecres que ve durant, almenys 15 dies. Marí ha reiterat, després de conèixer per part de la consellera de Presidència, Pilar Costa, que l'illa d'Eivissa passa al nivell 4 reforçat per la "alarmant" situació dels contagis de COVID-19, que hi hagi majors controls a port i aeroport i es millori la gestió d'entrades i sortides amb més eficiència "per evitar la propagació del virus a la nostra illa". En aquest sentit ha demanat que, en els casos que sigui necessari, es pugui comptar amb la participació de l'exèrcit per reforçar les tasques de rastreig i controls ja que, a vegades a Eivissa, "és difícil poder trobar personal suficient per desenvolupar diversos treballs, com ara informadors o de rastreig de contagis". Marí ha incidit en què és molt important que la porta d'entrada a l'illa d'Eivissa sigui un exemple de control i ha demanat que les administracions implicades treballin de manera conjunta i coordinada per redoblar esforços "i remar tots en la mateixa direcció".

Marí ha explicat que les dades són "alarmants" i que per evitar que el nostre sistema sanitari col·lapsi "s'han de prendre aquestes noves mesures restrictives que són dures i que afecten sectors concrets com la restauració, però el nostre objectiu prioritari ara, amb les dades que tenim, és salvar vides i evitar la saturació del sistema sanitari", recordant que, quan la incidència sigui més baixa, les mesures s'aniran flexibilitzant.

Vicent Marí ha assegurat que, per pal·liar els efectes negatius que aquestes mesures tindran als negocis de l'illa afectats, s'ha tractat la necessitat de que hi hagi ajudes cap a l'empresariat afectat i la setmana que ve hi haurà reunions amb Govern i ajuntaments per establir un sistema d'ajudes "que sigui àgil, perquè és ara quan es necessiten les ajudes no dins de quatre mesos".

A les reunions també s'ha tractat sobre el ritme de vacunacions a la nostra illa i s'ha reiterat la necessitat d'incrementar el ritme de vacunació per complir amb els objectius: "és un tema que ens preocupa però volem donar un missatge d'esperança ja que arribaran més dosis i es podran complir amb l'objectiu de tenir la màxima gent vacunada de cara a l'estiu".

Marí ha volgut donar un missatge d'esperança davant la situació que s'està vivint a l'illa: " les institucions treballem per posar tots els recursos per ajudar a pal·liar els efectes d'aquesta situació. Hem de remar tots en la mateixa direcció per arribar a l'estiu amb l'objectiu del màxim de població immunitzada. Tenim temps i posarem tots els esforços necessaris per a aconseguir-ho".

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es