Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Servei d'Atenció Integral al col·lectiu LGTBIQ+ atén vuit casos de delictes d'odi i identitat de gènere els seus primers dos mesos d'activitat

tornar Imprimir

070421 Sai

A la reunió mantinguda avui entre el president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Marí, la consellera de Benestar Social, Carolina Escandell, la responsable de l'Oficina de la Dona, Tony Ferrer, i representants de l'Associació Chrysalis amb la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, s'ha donat compte de l'activitat realitzada pel Servei d'Atenció Integral al col·lectiu LGTBIQ+ que va posar en marxa el Consell d'Eivissa el passat mes de febrer. En aquests dos mesos d'activitat s'ha atès un total de vuit casos sobre delictes d'odi i identitat de gènere (cinc d'identitat masculina, tres d'identitat femenina). D'aquests, tres hi han set atesos presencialment i cinc per telèfon, derivant tres d'ells a psicologia, un en tractament i dos en seguiment, i dos derivats a serveis juristes. A més, s'han atès quatre consultes derivades d'altres serveis, com són centres juvenils o altres associacions que treballen amb col·lectius vulnerables. S'ha rebut un total de 12 cridades telefòniques cercant assessorament i dos consultes per correu electrònic. A més, a través del SAI s'han realitzat dos formacions i hi ha tres més en programació. S'han celebrat dos reunions de coordinació.

El Servei d'Atenció Integral (SAI) al col·lectiu LGTBIQ+, s'ubica a la seu de la Plataforma Sociosanitària de les Pitiüses (Carrer Madrid,52) i ofereix informació i assessorament psicosocial i jurídic i formació i sensibilització de professionals. Els dies d'atenció al públic són dilluns, de 16.30 hores a 19.30 hores, i dimecres, de 9.30 hores a 13.30 hores. L'associació Chrysalis ofereix aquest Servei d'Atenció Integral que dóna cobertura a tota l'illa d'Eivissa i presta assistència tant a persones LGTBIQ+ com als familiars i professionals que ajuden al col·lectiu, amb el suport del Govern de les Illes Balears i a l'Institut Balear de la Dona (IB-Dona). Les persones interessades en rebre assessorament psicològic o legal poden contactar per telèfon, trucant al 644 968 328 o al 971 192 421, o per correu electrònic, a l'adreça sai@conselldeivissa.es.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha agraït a tots els implicats el seu esforç per posar en marxa aquest servei que dona resposta a les necessitats d'assessorament de les persones LGTBIQ+, i ha fet un balanç molt positiu de la seua feina de conscienciació i especialment des de l'àmbit pedagògic que també realitza entre el col·lectiu educatiu. Per la seua part, la consellera de Benestar Social, Carolina Escandell, ha recordat que amb aquest servei "podem donar visibilitat a la realitat de les persones LGTBIQ+, especialment entre les més joves, que pateixen una falta d'assessorament específic, i desmuntar els prejudicis cap a aquest col·lectiu així com avançar en la col·laboració i coordinació entre les diferents administracions. En dos mesos hem pogut comprovar lo necessari que és i seguim treballant en un servei que ha vingut per quedar-se".

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es