Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Carloandrés exposa a partir de dijous a s'Alamera una mostra antològica de la seua obra sobre la llum d'Eivissa

tornar Imprimir

08112011 carloandres exposició

Eivissa, 8 de novembre de 2011.- La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d'Eivissa, Pepita Costa, ha presentat avui la mostra antològica del pintor Carloandrés que es podrà gaudir des del pròxim dijous 10 de novembre a les 20 hores al Centre Sociocultural S'Alamera amb el títol " Exposició antològica de Carloandrés. La llum d'Eivissa. Obres de 1946 a 2011".

A l'exposició es podrà veure una selecció de les seues pintures des dels inicis l'any 1946 fins als nostres dies. La majoria són obres que plasmen paisatges, bodegons i retrats. Algunes d'aquestes obres són molt especials, ja no sols pel seu valor pictòric i artístic sinó per tractar-se d'imatges úniques i/o històriques. És el cas per exemple del retrat d'Isidor Macabich, la única imatge en què apareix amb la vestimenta de prelat domèstic del Papa. Per altra  banda molts dels paisatges que es podran veure són escenes d'una Eivissa que ja no existeix, amb el pla de Vila sense construccions modernes, quan encara hi havia les cases pageses amb les seues finques.

L'exposició ha estat comissariada pel gestor cultural Andreu Carles López i Seguí i es podrà visitar fins el 2 de desembre.

Carloandrés López del Rey (Sada, la Corunya 1926)
Pintor i professor de dibuix. Estudià a l'Escola d'Arts i Oficis de València i a les escoles de Belles Arts de San Fernando (Madrid) i Sant Carles (València). Entre 1942 i 1961 va rebre nombrosos premis, mencions i accèssits a diferents concursos nacionals. Entre 1961 a 1991 va fer classes de dibuix artístic a l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics d'Eivissa, centre del qual fou director l'any 1981. Com a pintor, mostra un gran interès pel paisatge illenc, tant per les vistes del port d'Eivissa com per les construccions rurals i la gent de la pagesia. Igualment destaquen en la seua temàtica les naturaleses mortes de textures molt clàssiques. Ha exposat a Eivissa, Palma, València, Madrid, Suïssa, etc.

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera. Veu López del Rey, Carloandrés. (CVR)

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es