Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

La pedra en la cultura pitiüsa protagonizarà les XIV Jornades de Cultura Popular

tornar Imprimir

140303 XIV Jornades Cultura Popular

Eivissa, 3 de març de 2014.

La consellera d'Educació, Cultura i Patrimoni del Consell Insular d'Eivissa, Pepita Costa, ha presentat aquest matí el programa de les XIV Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses, organitzades per la Federació de colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera.

La consellera ha agraït als col·laboradors la seua feina en l'organització d'aquestes jornades, que estan titulades "La pedra en la cultura pitiüsa" i comptaran amb diversos especialistes en aquesta matèria. Les conferències tendran lloc divendres i dissabtes entre el 7 de març i el 5 d'abril al saló d'actes de l'edifici de l'antic Consell Insular (carrer de Bes, 9). A més, també estan previstes excursions a la pedrera de Cala d'Hort i a la de sa Torre de ses Portes.

Costa ha destacat la importància d'aquesta feina "ja que no només es tracta d'unes jornades sinó que posteriorment la informació queda recollida a través d'una publicació escrita". Així, durant aquestes jornades, es presentarà el llibre corresponent l'anterior edició, que va versar sobre l'aigua i els seus usos.

Per la seua banda, la presidenta de la Federació de Colles, Maria Marí, que també ha estat present a la roda de premsa, ha explicat que "la pedra és un element imprescindible i molt emprat a la nostra illa, per això encaixa en la cultura popular que promou la federació". Marí ha afegit que durant les conferències es tractaran diversos temes relatius a aquest material com "la geologia d'Eivissa, pedra viva, pedra morta, pedra de marès i oficis de la pedra, entre d'altres".

Enguany es retrà homenatge a Catalina Ribas Marí "Puvil", per la seua trajectòria com a cantadora i aportació a la cançó pagesa. Marí ha detallat que "persones com na Catalina són les que ens deixen l'herència de la nostra cultura".

A més del Consell Insular d'Eivissa, en aquesta iniciativa també hi col·laboren altres entitats com l'Institut d'Estudis Eivissencs, l'Institut d'Estudis Baleàrics, el Grup de Coneixement del Medi, l'Ajuntament d'Eivissa i el Consell Insular de Formentera.

 

Descargar archivo

140303 XIV JORNADES cartel 2014
Tipus d'arxiu: PDF | Grandària: 2 MB

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es