Una trentena d'estudiants de 3r i 4t de l'ESO del col·legi Santíssima Trinitat de Sant Antoni visiten l'exposició Beyond the METAverse, coorganitzada pel Consell d'Eivissa, amb l'artista Jesús de Miguel e Ibiza Token

"Abans d'arribar a aquesta exposició no sabia què era un NFT, però com això serà el futur cal anar aprenent”
    
Eivissa, 3 de març de 2022. Alumnes de 3a i 4a de l'ESO del col·legi Santíssima Trinitat de Sant Antoni han visitat aquest matí l'exposició 'Beyond the METAverse', organitzada pel Consell d'Eivissa i Ibiza Token a Sa Nostra Sala. Jesús de Miguel, un dels artistes que presenta la seva primera col·lecció de NFT a la mostra, que avui arriba al final, ha acompanyat els estudiants durant el recorregut al costat de Marco Frisina, cofundador de Ibiza Token.
"M'he interessat perquè és una cosa que desconeixia totalment", ha comentat Andrea Arribas després del recorregut per les 15 obres que s'exposen a la sala, totes d'artistes locals. “L'exposició és molt bonica. En arribar a l'exposició no sabia què era un NFT, però com que això serà el futur cal anar aprenent”, ha continuat la seva companya, Tanit Prats, mentre compartien allò que s'ha après quan se'ls preguntava si ara sabien què és un NFT. "Són quadres que en comptes d'estar dibuixats sobre un llenç o paper són digitals i poden tenir moviment", han explicat.
Obres reivindicatives com la d'Aida Miró o en tres dimensions com l'actiu digital de Pedro Asencio, així com les emblemàtiques pageses grafiteres de l'artista urbà Zsar o més tradicionals com les d'Antonio Villanueva, són algunes de les obres que componen aquesta mostra d'art pionera digital que s'exposa a Eivissa per primer cop.

Un recorregut al costat de l'artista

Jesús de Miguel, creador de META4, ha compartit amb els joves la seva passió per l'art, remarcant la importància de la creació com a punt de partida i animant els presents a buscar sempre alguna cosa que transmeti i pensar més enllà dels límits. “L'objectiu és crear i fer alguna cosa nova que transmeti. No copieu mai”, ha remarcat divertit l'artista. Pel que fa a la seva obra, De Miguel ha explicat als alumnes que l'animal que apareix a la seva NFT està inspirat pel desig dels eivissencs de protegir la natura i la fauna autòctona. En un futur, ha continuat l'artista, li agradaria que aquest nou ésser tingués companyia i col·laborar amb altres creadors per oferir-los un habitat virtual on puguin viure, transmetre i crear els seus propis sons mentre interactuen.

Al final de la visita, els estudiants han coincidit que abans d'arribar a la sala coneixien poc o res sobre els NFT i ara tenien un concepte “una mica més clar”. “He llegit moltes coses negatives sobre els NFT i les criptomonedes i no en tenia un bon concepte”, ha confessat una de les alumnes, que no va deixar de compartir els seus dubtes durant tota la visita. "No obstant, després de totes les explicacions me'n vaig una mica més neutral", ha assegurat la jove, que es va interessar molt pel caràcter sostenible d'aquest art digital.

Des de Ibiza Token volem agrair al Consell d'Eivissa per albergar aquesta exposició a Sa Nostra Sala i promoure la primera mostra d'art digital NFT a Eivissa, així com fomentar l'acostament de la població a la tecnologia blockchain a través del curs 'Tecnologia blockchain aplicada a les empreses', organitzat juntament amb Ibiza Token, i celebrat el passat 12, 19 i 26 de febrer a la Sala de Plens de la institució.