El Consell d’Eivissa acollirà el pròxim 23 d’abril l’acte d’entrega dels Premi Sant Jordi

 

El Departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa celebra el pròxim 23 d’abril l'acte de lliurament de premis de la 32a Edició del Premi Sant Jordi de Literatura i la 9a edició del Premi Sant Jordi de Punts de Llibre per a l’alumnat de Secundària i Batxillerat de l’illa d’Eivissa. Aquest lliurament de guardons, que coincideix en data amb el Dia del Llibre, tindrà lloc a la Sala de Plens del Consell als 13.00 hores.

En totes dues edicions han participat un total de 6 centres escolars que han presentat 63 treballs, 41 en les diferents categories de literatura i 22 en la categoria de punts de llibre. A part dels premis en metàl·lic que reben els guanyadores i els guanyadors, cada cinc anys es publica un recull dels treballs literaris que han obtingut aquest premi. El darrer volum d’aquesta publicació abasta els guanyadors entre 2016 i 2020.

Els jurats es van reunir dijous passat 11 d’abril i el 12 d’abril per a triar als guanyadors d'aquestes edicions.

Hi ha dues modalitats de premis de Literatura:

  • El Premi Ramon Muntaner de Narrativa per a alumnes d’ESO, amb un primer premi dotat amb 330 euros i un segon premi amb 210 euros i per a alumnes de batxillerat, amb un primer premi dotat amb 330 euros i un segon premi amb 210 euros.
  • El Premi Marià Villangómez de Poesia, amb les mateixes categories i premis que l’anterior.

El Premi de punts de llibre està destinat a alumnes de 4t d’ESO, s’hi concedeix un total de sis premis, un per a cada un dels sis punts seleccionats pel jurat, dotat cada un amb 120 euros, i l’any següent s’editen els punts guanyadors per distribuir entre centres escolars, biblioteques i llibreries.