Notícies relacionades

Alumnes de tres centres educatius d'Eivissa obren la primera Fira d'Orientació Educativa Orienta-T

Alumnes de tres centres educatius d'Eivissa obren la primera Fira d'Orientació Educativa Orienta-T

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha destacat en la inauguració la importància que els joves estiguin ben informats sobre l'oferta educativa

El president del Consell insular d’Eivissa, Vicent Marí, ha inaugurat aquest matí la primera Fira d'Orientació Educativa d'Eivissa, Orienta-T. Marí ha estat acompanyat pel director general Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors del Govern balear, Toni Baos, i representants dels quatre ajuntaments que participen en aquesta iniciativa, Eivissa, Sant Josep de sa Talaia, Sant Antoni de Portmany i Sant Joan de Labritja.

Vicent Marí ha destacat la importància d'aquesta fira per a orientar als joves estudiants que ara mateix cursin l'últim curs d'ESO i Batxillerat per la importància en el seu futur de les decisions que prenguin ara. “La manera de prosseguir ara els seus estudis és probablement la primera decisió important que han de prendre els estudiants i per tant és important que estiguin ben informats, que coneguin les possibilitats que tenen per a seguir els seus estudis, ja sigui a Eivissa, a Mallorca o en qualsevol altre punt de la geografia espanyola. L'èxit dels nostres joves serà l'èxit de tota la societat eivissenca i per això des del Consell insular i al costat dels ajuntaments volem mostrar aquest catàleg de possibilitats que tenen els estudiants a l'hora de decidir què serà del seu futur immediat”, ha afirmat.

La Fira d'Orientació Educativa Orienta-T obrirà de dilluns a dijous de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores i mentre que el dijous i divendres al matí estarà reservada per a les visites dels centres educatius, a les tardes i el dissabte durant tot el dia l'accés estarà obert per a tot aquell que estigui interessat a conèixer tant l'oferta educativa que hi ha a Eivissa com fora d'ella.

La fira es divideix en tres àrees principals: l'Àrea de Formació Professional, Estudis Universitaris i Serveis Complementaris. En aquestes tres àrees es reparteixen els 50 estands dels centres que participen en la fira i dels quals Ribas ha destacat l'oferta d'Eivissa.

A més d'aquestes tres àrees, hi ha un espai per a orientació individualitzada a través de reunions amb orientadors, un escenari central amb activitats, concerts i activitats pràctiques i aules amb micro-xerrades de 30 minuts.

La part més lúdica de la fira es desenvoluparà en la carpa, oberta a les tardes, amb un taller de composició musical d'Eivissa Ca’n Blau, tallers de ciència, robòtica o concerts a les 20h divendres i dissabte.