Notícies relacionades

El Mundial Multiesport Ibiza 2023 supera el rècord d’inscripcions internacionals amb 60 nacionalitats

El Mundial Multiesport Ibiza 2023 supera el rècord d’inscripcions internacionals amb 60 nacionalitats

A l’espera de les dades oficials d’inscrits, que ja superen els 3.000, les estimacions d’impacte directe del mundial sobre l’economia d’Eivissa poden arribar als 15 milions d’euros.

El Comitè d’Organització del Campionat del Món Multiesport Ibiza 2023 s’ha reunit avui per tractar els darrers detalls organitzatius abans de la celebració d’aquest esdeveniment esportiu que atraurà a l’illa milers de triatletes entre els dies 29 d’abril i 7 de maig. El conseller d’Esports del Consell Insular d’Eivissa, Salvador Losa, l’ha definit com una cita esportiva “d’envergadura” per l’illa que demostrarà “la nostra capacitat organitzativa i que ens permet consolidar-nos com a destinació esportiva puntera, seu de mundials com aquest, on tant l’impacte directe com indirecte seran molt importants”. Losa ha agraït la implicació i el treball dels ajuntaments d’Eivissa, Santa Eulària i Sant Antoni, de la Federació Espanyola de Triatló, i el suport de la Federació Internacional “per dur endavant aquest mundial que serà la prova de foc per demostrar que Eivissa té la logística organitzativa perquè la nostra illa sigui al focus de l’esport internacional”.

José Hidalgo, president de la Federació Espanyola de Triatló ha avançat que, a l’espera de les dades oficials d’inscrits, que ja superen els 3.000, les estimacions d’impacte directe del mundial sobre l’economia d’Eivissa poden arribar als 15 milions d’euros. “Hem de tenir en compte que el perfil de triatleta és un esportista de poder adquisitiu elevat que viatja amb dos o tres acompanyants el que suposarà un important impacte directe per a l’illa, al que hem d’afegir l’impacte mediàtic per al qual farem una auditoria després de la celebració del mundial”. L’estada mitja dels participants en el mundial serà de deu a catorze dies.

Hidalgo ha confirmat que el Mundial Multiesport ibiza 2023 ja ha superat el rècord  d’inscripcions internacionals amb més de 60 nacionalitats diferents. Per mencionar alguns dels països d’inscrits, Hidalgo ha nombrat Egipte, Japó, Australia, Nova Zelanda, Kuwait, Israel, Mèxic, entre d’altres. També s’han superat les inscripcions en participants en un esdeveniment internacional, “el que demostra la il·lusió i l’interès que ha despertat aquesta cita esportiva que confirma que el 2023 és l’any de l’esport a Eivissa”.

A més, la PTO, associació d’esportistes internacionals, ha decidit que la prova europea d’aquest any es celebri també a Eivissa coincidint amb el campionat, “el que augmentarà la repercussió mediàtica d’Eivissa”. Hidalgo també ha remarcat el caràcter sostenible de la prova i ha avançat que s’està editant una guia per informar els participants i ciutadans en general de totes les informacions rellevants de la prova: activitats paral·leles, horaris de les proves, afectacions, etc.