Notícies relacionades

El Consell d’Eivissa recuperarà la Trobada de Pobles com a espai d’encontre de les associacions

El Consell d’Eivissa recuperarà la Trobada de Pobles com a espai d’encontre de les associacions

La consellera del Departament de Participació Ciutadana, Marilina Ribas, i la directora insular de Relacions amb Entitats, Marilina Bonet, s’han reunit avui amb representants de les cases regionals i de les associacions d’estrangers per presentar-los els avanços que s’estan fent des del Consell Insular d’Eivissa en matèria de Participació Ciutadana. En els pròxims dies es reuniran amb les associacions veïnals.  

Així, Ribas els hi ha explicat que s’està treballant en l’aprovació del Pla Insular de Voluntariat, en millorar les subvencions per a entitats i en recuperar la Trobada de Pobles “com a espai d’encontre de les associacions i com a oportunitat de donar a conèixer a la ciutadania en general les associacions i cases regionals que hi ha a la nostra illa, les activitats i projectes que duen endavant per enfortir la convivència”.

En aquest sentit, la consellera ha explicat als assistents que “en la passada legislatura el president Vicent Marí es va reunir amb diverses associacions que li van expressar la necessitat de recuperar la Trobada de Pobles. És per això que les feines inicials que permetran tornar a engegar aquest esdeveniment han estat una de les primeres accions de govern d’aquesta legislatura. Ara hem de definir amb les associacions i cases regionals com volen que sigui aquest esdeveniment per a que totes elles i la societat eivissenca en general en puguin treure el màxim profit possible”.

La consellera ha agraït als assistents a les reunions mantingudes avui “la seua disposició i sintonia per establir una dinàmica de treball conjunt que ens permeti avançar en el reconeixement de la tasca que fan aquestes associacions a Eivissa”  i s’ha compromès a mantenir un contacte estret i periòdic amb totes les cases regionals, associacions d’estrangers i veïnals per donar-los tot el suport necessari i per a potenciar el seu treball. També s’ha posat a disposició de totes les associacions per tot allò que puguin necessitar com a pont de comunicació amb les administracions.

“Iniciam una nova etapa de relacions amb aquestes associacions amb la voluntat de que sigui molt profitosa per a tothom, perquè hem de reconèixer el seu treball de cohesió social i de diversificació cultural i etnogràfica, permetent a tota la societat apropar-se a altres cultures a través de la cultura, l’art, la gastronomia i la divulgació”, ha conclòs Ribas.