Notícies relacionades
El Consell Insular i el Govern balear coordinaran esforços per lluitar contra el turisme d’excessos

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí i el conseller balear de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzá, han acordat avui coordinar esforços per poder coordinar actuacions entre el Govern balear, l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, el Consell d’Eivissa i les forces i cossos de seguretat de l’Estat contra el turisme d’excessos. Vicent Marí ha destacat que “aquest turisme no és benvingut a les nostres illes i hem de ser contundents”. Per aquest motiu en el dia d’avui el conseller balear s’ha compromès a parlar amb les conselleries competents en matèria de Salut, Consum i Comerç per tal de “eradicar aquest turisme i que hi hagi la màxima col·laboració institucional que, juntament amb el sector privat, ha d’aconseguir fer els màxims avanços en aquest tema en què tots hem de seguir actuant però de manera més coordinada”. En aquest sentit, el conseller Bauzá ha recordat que “el Govern balear estarà al costat del Consell Insular en la lluita contra els excessos i no d’esquena com havia estat fins ara”.

També s’ha parlat del repartiment de l’Impost de Turisme Sostenible i dels Fons europeus de Resiliència, a on el nou govern ha constatat “un maltractament sistemàtic cap a Eivissa” en els darrers anys. En aquest sentit s’ha anunciat que s’estudia amb Europa la possibilitat d’obrir una nova convocatòria de fons de resiliència i que el repartiment de l’ITS ha de ser “transparent” i garantir “que una part d’allò que es recapta a cada illa ha de ser destinat a la pròpia illa”.

Seguidament, s’ha abordat l’obertura de l’Escola d’Hostaleria, que arrancarà amb cursos formatius i de qualificació professional del SOIB. En aquest sentit el conseller i el president han acordat la creació d’una comissió mixta entre el sector públic i el sector privat per tal d’adaptar la formació a les necessitats que tingui el sector turístic. Aquest model serà pioner “i farà d’aquesta escola un centre atractiu per a estudiants de tot el país”, el que farà necessària la posada en marxa, quan abans, de la residència d’estudiants del Parc Insular de Serveis de sa Coma.

Finalment, s’han abordat els canvis necessaris en la Llei Turística per tal de facilitat mesures dissuasives contra el lloguer turístic il·legal i l’instrusisme “per tal de ser més contundents i més eficaços”, i la necessitat de dotar Eivissa d’un suport legal per tal de poder regular l’entrada de vehicles a la nostra illa. 

El conseller balear ha assegurat que “el Govern balear estarà al costat del Consell, sobretot en assumptes com la lluita contra els excessos, l’intrusisme en el sector turístic i la posada en marxa de la nova Escola d’Hostaleria”. En aquest sentit el conseller ha dit “que humilment ens posam a disposició del Consell per escoltar les necessitats i mancances que pateix aquesta illa i que probablement en els darrers anys no hagin estat escoltades”.