Notícies relacionades
El Dia del Turista es celebra el dijous 21 de setembre amb excursions, visites guiades i degustació de producte local als cinc municipis

El Consell d'Eivissa coordina un any més amb els cinc municipis de l’illa els actes per commemorar Dia del Turista, que es celebra el pròxim dijous 21 de setembre, una ocasió per agrair als turistes que ens visiten que hagin escollit Eivissa per gaudir de les seues vacances. Així, al llarg de la setmana vinent hi haurà un complet programa d’activitats a tots els municipis que inclouen excursions i visites guiades, exhibicions floklòriques, degustacions de producte local, música i molt més.

Des de la regidoria de Turisme de l'Ajuntament d'Eivissa, s’han organitzat tres visites guiades: dos a Dalt Vila (una en anglès i altra en castellà) a les 10 i a les 19 hores, i una a la Necròpolis de Puig des Molins, d’11 a 12.30 hores. També hi haurà una excursió en kayak i sorkel a la platja de Figueretes de 16 a 18.30 hores, degustació de producte local al Mercat Nou de 11 a 14 hores i a les 19 hores, i a partir de les 19 hores dinamització musical a la Plaça del Parc i Vara de Rei, a més al barri de LA Marina es decoraran els carrers Mare de Déu i Alfons XII amb 1000 veles i hi haurà dinamització musical (front al restaurant Il Gatto e la Volpe) . També han organitzat activitats per al dimecres 27 de setembre, Dia Internacional del Turisme, amb visita guiada a ses Feixes, observació d’estels a Talamanca i dinamització musical a diferents indrets de la ciutat, amb la decoració dels carrers Mare de Déu i Alfons XII amb 1.000 veles.

En Santa Eulària des Riu, l’ajuntament ha organitzat una jornada de portes obertes en el Museu Etnogràfic de Can Ros, de 10 a 14 hores i de 17.30 a 20 hores; cinc excursions a diferents llocs com són la platja des Canar, Cala Llonga o el riu, on els interessats podran descobrir les característiques del Riu de Santa Eulària, anar en bicicleta elèctrica, o anar en paddle surf. Ja per la nit, a les 21 hores a la plaça de l’ajuntament, a Cala Llonga i es Canar, hi haurà exhibició de ball pagès i música en viu.

Des de la regidoria de Turisme de Sant Josep de sa Talaia, el mateix dia 21 es centralitzaran les activitats a les Oficines d'Informació Turística de Sant Josep, Cala de Bou i Platja d'en Bossa, amb degustacions de productes locals i excursions als punts més icònics del municipi a partir de les 10 del matí, amb rutes guiades per l’entorn de Sant Francesc, recorregut en vaixell per les reserves de es Vedrà, es Vedranell i els illots de Ponent; també hi haurà mercadet artesà a Platja d’en Bossa, de 18 a 24 hores.

En Sant Antoni de Portmany, es faran una visita al Parc Botànic Biotecnològic i una excursió marítima pel nord del municipi a partir de les 11 hores, en el Far de ses Coves Blanques hi haurà la mostra ‘Re-velar’ de Marcela Gutiérrez en el Far de ses Coves Blanques de 18 a 21 hores fins al 30 de setembre, i al solpost al Caló des Moro, hi haurà ball pagès i s’instal·laran bancs artístics creats per l’artista Sandra Gordillo.

Finalment, a Sant Joan de Labritja, s'han preparat una caminada guiada pel dia 21 de setembre pels voltants del Port de Sant Miquel fins la Torres des Molar, a les 10 hores.

Documents