Notícies relacionades
La World Travel Market confirma un augment de les reserves britàniques per als mesos d’inici i final de temporada

L’illa d’Eivissa es promociona davant el mercat britànic en el marc de la fira internacional World Travel Market que esdevé entre avui, diiluns i el proper dimecres al recinte Excel London de la capital anglesa. En aquest marc, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha explicat que les reserves turístiques del mercat britànic cap a les illes han augmentat un 12% en relació a les mateixes dades de l’any passat, confirmant les bones previsions per a la propera temporada. Així ho destaquen des de l’Associació d’Agències Britàniques de Viatge (ABTA) que aquest matí han mantingut una reunió a l’estand de Balears a la que ha assistit el president Vicent Marí.  El president ha destacat que en comparació amb l’any passat, el nombre de reserves cap a les illes ha passat d’un 52% a un 64%, una xifra “molt positiva, que significa també que els britànics tornen a confiar en els turoperadors per a reservar les seves vacances amb antelació”.

Vicent Marí ha recordat que el mercat britànic és el principal mercat turístic estranger de l’illa d’Eivissa, “un turisme molt fidel i que ha registrat els seus augments més destacats, precisament en els mesos d’abril i maig, que és el que volem consolidar des del Consell”, ha explicat el president, recordant que, segons dades aeroportuàries, 1 de cada 5 turistes que han visitat Eivissa enguany han estat britànics. En aquest sentit, Marí ha destacat que l’objectiu d’aquesta edició de la World Travel Market és consolidar el creixement de visitants durant els mesos d’inici i final de temporada, evitant  créixer els mesos centrals. Vicent Marí ha assenyalat que enguany ja s’ha registrat un important increment de visitants coincidint amb la celebració d’importants proves esportives. “Ara el que volem és consolidar aquests mesos d’inici de temporada i ja hem constatat l’interès de diferents companyies d’iniciar els vols amb Eivissa a finals del mes de març, coincidint amb la Setmana Santa”, ha sentenciat Marí. 

El Consell Insular té previst presentar a la fira de Londres un calendari amb nou proves esportives declarades d’interès turístic insular, i un cap de setmana que convertirà Eivissa en la capital mundial del triatló, per atreure visitants en temporada mitja ja que, segons el president del Consell, “Eivissa segueix apostant per la qualitat enfront de la quantitat”, i ha recordat que el turisme esportiu és un tipus de visitant “sostenible i respectuós amb l’illa i el seu entorn”. 

Lluita contra l’intrussisme

Durant la primera jornada a la fira de Londres, el president del Consell ha mantingut diferents reunions amb empreses i agències de viatge i ha tengut també l’oportunitat de dirigir-se al ministre d’Indústria, Comerç i Turisme, Héctor Gómez, a qui ha fet arribar la seva preocupació per la problemàtica generada per mor de l’intrussisme al sector turístic. El president li ha demanat al ministre més mitjans per a lluitar contra les activitats il·legals que, ha dit, suposen un dels principals problemes no només per al sector turístic sinó també pels propis residents, generant una sensació de saturació i una greu manca d’habitatge per a la ciutadania i treballadors de serveis essencials per al a nostra illa. 

“El nombre de places legals, no només no creix, sinó que ha baixat per mor de les reformes que han fet els establiments hotelers en la seua conversió i modernització”, ha finalitzat el president.