Notícies relacionades
Vicent Marí, nou president de la Spain Convention Bureau

La junta directiva de la FEMP ha designat el president Vicent Marí com a president de la Spain Convention Bureau (SCB)

La junta directiva de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha designat el president i titular del departament de Promoció Turística del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, com a president de la Spain Convention Bureau (SCB), la xarxa d’entitats locals que agrupa les 63 destinacions de congressos més importants del país, i de què Eivissa en forma part a través d’Ibiza Convention Bureau. Així ho ha anunciat aquest matí la presidenta de la FEMP, Maria José García-Pelayo, en el marc d’un acte promocional de la SCB a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, FITUR.

Vicent Marí, que en l’anterior legislatura ocupà la vicepresidència primera del Consell de Govern de l’SCB substitueix el Augusto Hidalgo qui fou alcalde de Las Palmas de Gran Canaria fins la present legislatura.

El president Vicent Marí, ha volgut agrair a la FEMP “la confiança mostrada en mi tots aquests anys i l’oportunitat de poder presidir un organisme de tanta importància com la Spain Convention Bureau”. En aquest sentit, el president ha assenyalat aquest nomenament “com una oportunitat històrica per posicionar Eivissa com a destinació clau en la celebració d’esdeveniments, congressos i viatges d’incentius, mostrant al mon que som una illa que compta amb equipaments, tant públics com privats, per acollir aquest tipus de turisme, i que a més té potencial per créixer, gràcies a la potenciació del turisme que en els darrers anys s’està fent en els extrems de temporada, i les noves infraestructures MICE que són a prop de ser una realitat”.

Les condicions per formar part de l’SCB són les de disposar de recursos humans i tècnics necessaris per poder acollir reunions i esdeveniments dirigits a un aforament mínim de 500 persones i posar en valor l’experiència en l’organització de grans esdeveniments i els recursos naturals, culturals i gastronòmics de cada regió.

En aquest sentit, l’SCB és un organisme que està a disposició de les oficines locals de promoció del turisme MICE donant suport en la promoció nacional i internacional d’Espanya com a destinació idònia per a celebrar grans esdeveniments de l’àmbit dels congressos i els incentius empresarials.

MICE a Eivissa

Pel que fa a Eivissa, segons dades de la Ibiza Convention Bureau, Eivissa continua consolidant-se com a una destinació destacada a nivell europeu per a reunions i grups corporatius. El sector a l’illa manté un creixement constant, representant una clara aposta per afavorir la desestacionalització, ja que el segment MICE atrau fluxos de visitants durant la temporada baixa. Aquest turisme no només és qualitatiu, sinó també un impulsor econòmic que genera un important significat en l’economia local, inclús en serveis que tradicionalment no es consideren turístics.

Durant 2023, el segment MICE a Eivissa va permetre allargar la temporada amb convencions internacionals i congressos nacionals, amb participació de fins a 1.500 persones. Destaca també un esdeveniment del sector d’automoció organitzat durant la primera quinzena de novembre amb més de 500 persones que van assistir a l’illa.

El sector privat mostra un clar compromís amb aquest segment, com demostra el fet que els hotels renovats compten amb espais per aquest tipus de clients. Un exemple de creixement que ha provocat que la Ibiza Convention Bureau, compta actualment amb 80 empreses associades, multiplicant per 3 les 27 amb que va iniciar la seua aventura l’any 2011.

Les previsions per 2024 són positives, amb esdeveniments previstos per enguany, inclús per l’any vinent, i amb la necessitat clara d’impulsar la segona fase del Palau de Congressos d’Eivissa, que permetrà captar esdeveniments de molta més participació.