Notícies relacionades
Eivissa serà seu de la Copa d’Espanya MD/LD de Triatló, que es celebrarà simultàniament amb la PTO

El cap de setmana del 28 i 29 de setembre Eivissa serà la capital d’aquest esport a l’aire lliure en que hi podrien participar més de 2.000 atletes

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, s’ha reunit aquest matí amb el president de la Federació Espanyola de Triatló, José Hidalgo, per a presentar en el marc de la fira internacional de turisme FITUR la Copa d’Espanya de mitja i llarga distància que es celebrarà conjuntament amb el PTO els dies 28 i 29 de setembre a Eivissa. El president insular ha explicat que “és un èxit poder repetir com a seu mundial de triatló després de l’experiència del Mundial Multiesport de 2023”, en aquest sentit Vicent Marí ha explicat que “esport i desestacionalització van de la ma, i la nostra aposta és clara i és ferma: les proves esportives multitudinàries són les que ens ajuden a activar i a allargar la temporada, gràcies a la presència de milers d’esportes que, a l’hora, venen amb milers d’acompanyants, i que serveixen de reclam per a activar el sector turístic fora dels mesos centrals d’estiu”.

Per la seua banda, el president de la Federació Espanyola FERTRI ha explicat que disputar la Copa d’Espanya amb el circuit i la infraestructura de la PTO “permetrà que no només els professionals puguin gaudir d’aquesta prova. Per això hem volgut que se celebri simultàniament la Copa d’Espanya de Mitja Distància, com a única seu a Eivissa, de manera que l’espectacle de la PTO el puguin gaudir els esportistes espanyols i, a l’hora, consolidam com una referència en la mitja distància. Eivissa torna a ser en 2024 l’única seu de la prova PTO a Eivissa, i ho serà, espero, en 2025 i 2026”.

Les proves presentades avui constaran d’una distància total de 100 quilòmetres, amb 200 metres de natació, 80 de ciclisme i 18 de carrera a peu i tot, amb una climatologia i l’enton de l’illa d’Eivissa que garanteixen unes condicions immillorables per a la pràctica de l’esport. El punt de vista de l’esportista l’ha donat la triatleta Sara Pérez Sala, qui competí en la PTO de l’any passat a Eivissa, posant en relleu “que en una mateixa competició coincidim en una carrera amb els millors triatletes del món, l’elit nacional i els grups d’edat. És el mateix circuit, es poden comparar temps i, a l’hora, gaudir de la carrera un dia abans que els professionals”.

En la reunió han participat, a més dels presidents, l’alcaldessa de Santa Eulària des Riu, Carmen Ferrer, l’alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Vicent Roig, l’alcaldessa de Sant Joan de Labritja, Tania Marí, el conseller d’Esports, Salvador Losa, el director insular Javier Bonet i l’esportista Sara Pérez Sala.