Notícies relacionades
El Consell d’Eivissa organitza un curs de sofrit pagès aquest dijous a Corona

Dins dels actes de les festes de Corona, l'Associació de Vesins ha convocat el 4rt concurs dedicat al sofrit pagès que se celebrarà el dissabte a les 9

El Consell Insular d’Eivissa, mitjançant el distintiu Sabors d’Eivissa, i en col·laboració amb l’Associació de Vesins de Corona, ha organitzat un curs de sofrit pagès aquest dijous 8 de febrer a les 19 hores a l’aparcament de Santa Agnès de Corona, que serà impartit pel cuiner tradicional Pep Torres, Racó, que si bé ha centrat la seua trajectòria professional en la cuina marinera al restaurant Port de Balansat, és un coroner d’arrel i coneixedor de la nostra gastronomia i ens explicarà el secret de l’elaboració del plat més emblemàtic de la pagesia.

El sofrit pagès és el plat festiu per excel·lència de la pagesia a Eivissa. Per Nadal, al dinar de noces, a les festes patronals. I òbviament conté el més preuat per a la gent del camp: un plat de carn (quan era un producte escàs), d'anyell  i de pollastre, juntament amb els embotits de més renom i saborosos : sobrassada i botifarró. I com acompanyant de luxe la patata vermella d'Eivissa que absorbeix els sabors de tots els ingredients i es converteix en un transmissor d'aromes. Precisament l'elevat contingut en midó de la varietat tradicional eivissenca i de la Desirée (la substituta comercial original) permeten una òptima aptitud per al fregit, consistència  i una gran capacitat d'absorció d'aromes.  I si pot ser de patata de calibre més petit, el tradicional patató, millor

Concurs de sofrit pagès

Aquest taller servirà d’assaig pel concurs de sofrit pagès que, dins dels actes de les festes de Corona, l'Associació de Vesins amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i el Consell Insular d’Eivissa, ha organitzat per aquest dissabte a partir de les 9 hores al mateix indret.

La inscripció de colles s'ha hagut de limitar a 20 equips per ajustar el concurs a l’espai disponible. Formaran part del jurat na Catalina Riera (Restaurant Ca n’Alfredo), en Miguel Boner i n’Antònia Cardona (Restaurant es Ventall), en Pep Racó (Restaurant Port de Balansat), el cuiner Felipe de la Peña, el tècnic de promoció agroalimentària del Consell d’Eivissa, Josep Lluís Joan i un representant de l’Associació de Vesins de Corona.

Per als assistents que no participin a les colles l'Associació de Vesins vendrà racions de sofrit pagès popular a partir de les 14:00 elaborat amb els ingredients originals: anyell i pollastre d'Eivissa, sobrassada, botifarró i patata vermella d'Eivissa.