Notícies relacionades
Vicent Marí valora la fira HORECA com una oportunitat “per a l’avanç en qualitat del sector turístic”

La fira romandrà oberta fins al dimecres 28 de febrer i compta amb un estand de Sabors d’Eivissa amb exposició i degustació del producte local

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, ha inaugurat avui la tercera edició de la Fira HORECA Ibiza 2024 dirigida al sector professional de l’hoteleria, restauració i cafeteria. Marí ha destacat la importància d’un esdeveniment com aquest “que és fonamental com a punt de trobada dels professionals del sector turístic a la nostra illa, on poden compartir experiències, novetats i coneixements per continuar avançant en qualitat i millorar les experiències que es donen als nostres visitants”.

Marí ha assenyalat que la fira HORECA arriba enguany a Eivissa en un moment “molt especial per a tots nosaltres i que suposa un abans i un després en la professionalització del sector serveis a la nostra illa, amb la l’Escola d’Hoteleria d’Eivissa operativa i on ja s’estan donant les primeres formacions”. “Una escola moderna, davantera i preparada per a formar als professionals de la restauració i fer que Eivissa sigui referent en aquest àmbit”, ha remarcat Marí.

També ha valorat la ferma aposta del Consell d’Eivissa per unir sinèrgies entre el sector serveis i el sector primari a la nostra illa, on s’han  donat rellevants passos “en el reconeixement del gran valor dels nostres productes i cada vegada són més els restaurants i hotels que fan una clara aposta pel producte local, de proximitat i de qualitat”.

A l’acte d’inauguració també ha participat el conseller balear de Turisme, Jaume Bauzà, qui ha explicat que el Govern sempre dona suport a iniciatives com aquestes que “ens permet conèixer de primera mà les inquietuds i propostes de l’activitat turística, gastronòmica i hotelera de les illes”.

Per la seua part, la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Laura Planells, ha remarcat que la gastronomia “és un punt  fort de l’oferta turística d’Eivissa i és una ferma aporta de l’ajuntament per donar a conèixer el seu valor, amb accions concretes fora de temporada que ens permeten divulgar la qualitat del nostre producte local i de la nostra gastronomia”.

El Consell d’Eivissa a través del distintiu Sabors d’Eivissa i la col·laboració de la Pimeef està present a HORECA Ibiza amb un espai que en aquesta edició guanya en dimensions per acollir els productors i elaboradors dels productes eivissencs més emblemàtics com ara les marques de qualitat reconegudes per la Unió Europea -la DOP Mel d’Eivissa i les IGP de vi, oli i Herbes Eivissenques- juntament amb l’Associació de Forners i Pastissers, la cooperativa Ramadera Carn & Coop i la cooperativa ecològica Ecofeixes.

A més, per tal de promocionar la nova seu a Sa Coma de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, es disposa també d’un estand per presentar la seua oferta formativa.

Durant la fira s’alternaran les demostracions realitzades per Sabors d’Eivissa de la mà de la xef Marga Orell i les que desenvoluparan l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears a base dels productes més destacats de la nostra terra.  

El Consell Insular en aquesta edició ha patrocinat el primer concurs de coca eivissenca per posar en valor aquesta elaboració tradicional de la nostra cuina i que és un exemple de cuina d’aprofitament per incloure els productes de temporada dels que podia haver un excedent sobre una massa de farina amb oli. En el jurat participaran professionals de l’Associació de Forners i Pastissers.