Surten a licitació les obres de la nova rotonda de la creuera de ‘Los Cazadores’

La Plataforma de Contractació del Sector Públic de l’Estat ha publicat aquest matí la licitació de les obres de condicionament de la creuera de ‘Los Cazadores’ que fa de intersecció entre les carreteres EI-200, EI-300 i EI-631. El pressupost base de licitació és de 4.816.134,01 euros als que s’ha de sumar un 21% d’IVA. Aquesta és la passa definitiva que permetrà acabar amb el principal punt negre que hi ha actualment a la xarxa viària insular, després que el passat mes de setembre el Consell Executiu del Consell d’Eivissa aprovés el projecte definitiu, i que en la darrera sessió del Consell Executiu, de 5 d’abril, s’aprovés definitivament la licitació.

El projecte que s’executarà és el resultat d’un estudi d’alternatives que fou sotmès a exposició pública i consensuat amb ajuntaments i vesins afectats, motiu pel qual “després de reunions i d’atendre al·legacions dels vesins afectats, es tracta d’un projecte consensuat”, ha explicat el conseller Mariano Juan.

Aquest projecte de glorieta en superfície compleix amb els objectius de seguretat viària, capacitat de tràfic, mobilitat ciclista i de vianants i reposició d’accessos a les propietats confrontants. A nivell tècnic, es va considerar que la millor opció per aquest tram és l’execució d’una glorieta,  ja que és la forma considerada millor per resoldre interseccions i resol la problemàtica que pateix aquest encreuament: modera la velocitat dels vehicles, augmenta la capacitat davant altres interseccions, senzillesa de funcionament i senyalització, i dona la possibilitat de connectar diversos ramals.

El conseller de Territori, Ordenació Turística, Mobilitat, Infraestructures Viàries i Lluita contra l’Intrusisme, Mariano Juan, ha explicat que “finalment veiem que la feina dels darrers anys ha donat els seus fruits per acabar amb un punt negre de què, malgrat tot el que s’havia parlat, mai no s’havia fet res per arribar a la seua desaparició”. “Ara”, explica el conseller, “arribam a una solució pactada, que donarà seguretat als conductors i que resoldrà un compromís d’aquest Consell d’Eivissa amb tota la societat”, ha conclòs Juan.

Les ofertes es poden presentar fins el 6 de maig de 2024, i les obres podrien començar tot just després de la temporada turística d’enguany.