Els serveis d’inspecció pesquera del Govern i del Consell realitzen controls en establiments de restauració de l’illa

 

Al llarg de la primera setmana d’abril, els serveis d’inspecció pesquera del Govern de les Illes Balears i del Consell Insular d’Eivissa, varen dur a terme una inspecció de productes pesquers en diversos establiments de restauració a l’illa d’Eivissa.

Aquestes accions conjuntes tenen com a objectiu prioritari verificar la traçabilitat dels productes pesquers comercialitzats a Eivissa garantint que els consumidors puguin accedir a informació rellevant sobre els productes que consumeixen i assegurant que compleixen amb la normativa vigent.

Durant les inspeccions es varen identificar productes presumiblement provinents de la pesca recreativa, ja que mostraven signes d’haver estat capturats mitjançant pesca submarina, evidenciats per la presència d’orificis d’entrada i de sortida. A més, es va trobar un exemplar de nero la talla del qual era inferior als 45 cm establerts com el mínim permès en el calador del Mediterrani. Totes dues situacions constitueixen infraccions greus segons la legislació pesquera.

Aquestes infraccions, tant lleus com greus, estan contemplades a la Llei de Pesca i poden ser sancionades amb multes que oscil·len entre 60 i 600 euros per a les lleus, i entre 601 i 60.000 euros per a les greus.

NOTA: Adjuntam imatge de detall d’un exemplar de daurada amb orifici d’entrada i de sortida, junt a altres exemplars també capturats presumiblement amb arpó.