El Consell d’Eivissa i l’Ajuntament d’Eivissa presenten el Calendari d’Estiu de Fruites i Hortalisses d’Eivissa

 

El Consell d’Eivissa juntament amb l’Ajuntament d’Eivissa impulsen la promoció de la fruita i hortalissa local amb el nou Calendari d’Estiu de Fruites i Hortalisses d’Eivissa. Aquest matí, s’ha presentat oficialment aquest calendari al Mercat Pagès d’Eivissa, situat al bulevard d’Abel Matutes Juan, amb l’objectiu de facilitar als consumidors la identificació de les temporades òptimes per al consum dels productes de l’horta eivissenca. L’acte ha comptat amb la presència de Joan Marí, el director Insular de Medi Rural i Marí, Alex Minchiotti, regidor de Comerç i Mercats de l’Ajuntament d’Eivissa, així com Pep Planells, productor de la família Murtera i representant del Mercat Pagès.

La presentació ha estat acompanyada d’una degustació de productes de temporada elaborats per Sabors d’Eivissa, segell de qualitat que és una distinció que atorga el Consell d'Eivissa, de la mà de la xef Marga Orell.

El director insular del Consell d’Eivissa, Joan Marí, ha destacat que “ara és un moment de molta feina per als pagesos; moltes de ses sembres començaren a l’hivern, i a més enguany ha plogut cosa que ha fet que tinguem una collita d’estiu ben bona. Tenim fruites i hortalisses ben dolces, plenes d’aigua i de sabor, ideals per passar s’estiu. Animam a tothom a consumir producte local, que és bo per a sa salut, per a l’economia de l’illa i per mantenir viu el camp. I on el podem trobar? A ses botigues de barri, aquelles de tota la vida, repartides per diferents racons d’Eivissa, on sabem que es resident el valora, i també cada vegada més es visitant.”

Per la seua banda, el regidor de Comerç i Mercats de l’Ajuntament d’Eivissa, Alex Minchiotti, volem animar a tota sa ciutadania a conèixer i consumir productes de temporada i de Km 0, “especialment pel que fa a fruites i hortalisses, als mercats de la ciutat d’Eivissa, tant el Mercat Pagès, com el Mercat Nou i el Mercat Vell, hi ha una molt bona oportunitat per aconseguir aquests productes amb la confiança i la proximitat que donen es nostres mercats locals. Amb aquest calendari feim una passa més en la difusió i conscienciació, no només de la importància de dur una alimentació sana i equilibrada, sinó també per conèixer quins productes frescos i de temporada podem trobar en cada moment, afavorint així es seu consum i donant més força als nostres mercats.”

Amb l’arribada de l’estiu, l’horta d’Eivissa es troba en plena producció. Fruites i hortalisses com melons, patata vermella, xíndries, tomàtigues, albercocs, albergínies, cebes, pebreres, i varietats tradicionals com la ceba vermella, el meló eriçó o la pebrera blanca, ja omplen les parades dels mercats i expositors dels comerços.

El calendari d’estiu ha estat creat per facilitar als consumidors la identificació de la temporada òptima per a cada producte, ajudant així a fomentar el consum de proximitat i de qualitat. Aquest cartell es distribuirà a tots els mercats municipals d’Eivissa, així com als comerços tradicionals que aposten per productes locals, com s’Hort Nou.

El Mercat Pagès, ubicat ara en un nou emplaçament per dotar-lo de més visibilitat i accessibilitat, està gestionat per la família Murtera i es preveu que creixi amb nous expositors. La iniciativa posa en valor la producció agrícola d’Eivissa, especialment en temporada estival, quan el consum creix arran de l’activitat turística, consolidant la fruita i verdura local com un element diferenciador i de reconeguda qualitat.