El Consell d’Eivissa tanca amb èxit els cursos d’artesania amb 81 alumnes

 

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, i la consellera de Promoció Econòmica i Empresarial, Maria Fajarnés, han lliurat aquesta setmana els diplomes acreditatius a un total de 81 alumnes que, entre novembre de 2024 i juny de 2025, han finalitzat satisfactòriament el programa formatiu en artesania tradicional. Aquesta edició ha destacat per l’alta participació i per la incorporació d’una nova disciplina: la ceràmica, impartida per la professora Maria José Bufí.

El programa inclou formació en especialitats com capells de floc, mantons i brodats tradicionals, espardenyes, fibres naturals (cistellons), espart cru, espart picat, roba tradicional eivissenca i la nova proposta formativa de ceràmica.

Aquests cursos, totalment gratuïts, s’emmarquen dins les accions de promoció de l’artesania del Departament de Promoció Econòmica i Empresarial, i tenen com a objectiu potenciar i conservar els oficis tradicionals, impulsar la capacitació del sector i fomentar la competitivitat de les empreses artesanes de l’illa.

Els cursos s’han dut a terme en col·laboració amb diverses associacions artesanes de l’illa, i han estat impartits per mestres i professionals especialitzats:

  • Maria Torres Orvay, de l’Associació Cultural Colla de sa Bodega, ha impartit els cursos de capells de floc i mantons i brodats tradicionals.
  • Josefa Cardona Ramon, de l’Associació d’Artesans de Sant Antoni, ha estat la responsable del curs d’espardenyes.
  • Juan Marí Marí, també de l’Associació d’Artesans de Sant Antoni, ha impartit el curs de fibres naturals (cistellons).
  • José Ramis Prats, de l’associació Eines i Feines, ha impartit el curs d’espart cru.
  • Antònia Felicó, de l’associació Eines i Feines, ha estat l’encarregada del curs d’espart picat.
  • Antònia Riera, impulsora de la marca de moda Adlib Ibimoda, ha impartit el curs de roba tradicional eivissenca.
  • Maria José Bufí ha dirigit el nou curs de ceràmica, que s’ha incorporat per primera vegada al programa.

La consellera Maria Fajarnés ha valorat molt positivament l’increment d’alumnes i de modalitats: “Hem ampliat l’oferta formativa i això és un reflex de la bona acollida i l’interès creixent per la nostra artesania”.

Per la seua banda, el president Vicent Marí ha destacat la importància de preservar les tradicions: “Agraïm als docents la seua dedicació per mantenir viva la nostra cultura i el nostre patrimoni a través d’aquests oficis”.