Noticias relacionadas

Afectacions al servei d’autobús aquest cap de setmana per la Vuelta a Ibiza MTB Scott

Afectacions al servei d’autobús aquest cap de setmana per la Vuelta a Ibiza MTB Scott

 


El Departament de Transports del Consell Insular d’Eivissa informa que el servei d’autobús d’Eivissa registrarà alteracions durant aquest cap de setmana, de divendres 8 a diumenge 10 d’abril, per la celebració de la prova esportiva Vuelta a Ibiza MTB Scott.

Durant el primer dia d’aquesta competició, el divendres 7 d'abril, es preveuen retards en les línies L10, L12A, L12B, L50 i L45B entre les 9:30 i les 10:15 hores, aproximadament. Aquest any la celebració d’aquesta prova esportiva també podrà afectar a la línea L13. Com no es pot assegurar l’accés a la parada Club Nàutic del port de Vila ni la següent realitzada a l’EI-10 per l’aparcament des Gorg a l'expedició programada a les 09:30 des de Santa Eulària, es planteja la possibilitat d'accedir a la ciutat directament per l'EI-20 amb baixada per carrer Corona. Per tant, tampoc es podria realitzar la parada Can Fita durant l'entrada al nucli urbà.

Respecte a la L3, el Departament de Transports avisa de possibles retencions a l’arribada al municipi d’Eivissa corresponent a la sortida de les 09:30 des de Sant Antoni. Precisament a aquest municipi es registrarà la principal afectació a causa del tancament de l'avinguda Doctor Fleming d'entrada a Sant Antoni de Portmany entre les 12 hores i les 15:15 hores, en el tram comprés entre el creuer del camí des Regueró i la rotonda de l'Ou (entrada al nucli urbà), afectant a la L2 i a la L8.

En concret, la L2, des de l'estació d'autobusos de Sant Antoni, haurà d'accedir a la rotonda de ses Païsses, l’EI-30, rotonda creuer amb PM-803, i entrar pel carrer des Molí des de la rotonda. El mateix recorregut en sentit invers per al servei entre Port des Torrent i Sant Antoni. La L8, per la seua part, haurà de desviar-se igualment per ses Païsses (carretera EI-30). Vist el pas de corredors per l’EI-700, previst a l’altura de Can Jordi entre les 10:40 i 11:40 hores, la línia L8 també podrà patir retencions a les sortides de les 10:30 i 11:00 en el sentit Sant Antoni > Sant Josep > Eivissa i 10:00, 10:30 i 11:00 en sentit Eivissa > Sant Josep > Sant Antoni.

Les connexions a Cala Tarida de la línea L42B també es veuran afectades el divendres durant la cursa a causa del pas bicicletes a l’altura de l’encreuament des Cap de sa Tanca (carretera de Cala Vedella amb la carretera de Cala Tarida). Igualment, la línia L42B també podrà registrar retencions en l’accés a es Cubells entre les 11:00 i 12:30 h, que afecta a la expedició amb sortida de Sant Josep a les 11:30 i arribada a es Cubells prevista a les 11:45h.

 

Afectacions dissabte 8 d’abril

El dissabte 8 d'abril, la principal afectació serà en el primer tram de la carretera de Santa Eulària a Sant Carles (PM-810), tot i tractar-se nomes de l'inici de la carrera, entre les 9 hores i 10 hores, sense afectar en aquesta franja horària a la línia L16 (Santa Eulària - Sant Carles)
(sí L16B Santa Eulària – Sant Carles – es Figueral, amb sortida programada a les 09:00), excepte en cas de retard en la línia.

La recent ampliació també a caps de setmana del servei L20A (Eivissa – Sant Llorenç – Sant Joan – Portinatx) suposa que aquest el pas de ciclistes entre les 09:45 i les 10:55 per Portinatx de la ruta a realitzar pugui suposar alteracions també en aquesta línia, concretament a l’arribada a Portinatx (prevista a les 10:45) de la sortida 09:45 de CETIS. L’expedició amb sortida des de Portinatx 10:45 podrà, per tant, sortir més tard en funció del retard que pugui acumular en aquest darrer tram.

 

Afectacions diumenge 9 d’abril

El diumenge 9 d'abril, la sortida de la prova Vuelta a Ibiza MTB Scott des del nucli urbà de Sant Antoni pot originar un retard puntual en les entrades i sortides del nucli, entre les 08:45h i 09:15h, afectant a la L2 i a la L8. Per tant, la principal afectació serà, novament,  el tancament de l'avinguda Doctor Fleming d'entrada a Sant Antoni de Portmany entre les 10:55 h i les 13:45 h, en el tram comprés entre el creuer del Cami des Regueró i la rotonda de l'Ou (entrada al nucli urbà), afectant a la L2 i la L8.

Concretament, la L2, des de l'estació d'autobusos de Sant Antoni, haurà d'accedir a la rotonda de ses Païsses, E-30, rotonda creuer amb PM-803 i entrar per el carrer des Molí des de la rotonda. El mateix recorregut, en sentit invers, es realitzarà per oferir el servei entre Port des Torrent i Sant Antoni.

La L8, per la seua part, haurà de desviar-se igualment per ses Païsses (carretera EI-30) i  podrà tenir també retencions puntuals a causa del pas de ciclistes entre el carrer Diputat Josep Ribas i l’EI-700. A més, la línia L42B també podria patir una lleugera retenció a causa del pas de ciclistes al camí de Cala d’Hort i durant la circulació pel tram de les parades de Can Pau i Can Bernat Xico en entrada i sortida de Cala Vedella entre les 10:00 i 11:30, afectant potencialment la sortida de les 09:30 des de Sant Josep.

Per concloure, el Departament de Transports del Consell Insular d’Eivissa adverteix que la línia L2 es veurà afectada també per l’arribada a la parada de final de recorregut Sol y Mar, de Port des Torrent pel pas de participants entre l’avinguda Sant Agustí i el carrer Soria entre les 10:50 i 13:40 aproximadament, registrant alteracions a les sortides de les 11:00, 12:10 i 13:20 des de Sol y Mar i sortides a les 10:20, 11:30 i 12:40 des de Sant Antoni.

Tota la informació relacionada amb el transport públic es pot consultar a la pàgina web www.conselldeivissa.es