Noticias relacionadas

Afectacions durant aquest cap de setmana del servei d’autobús d’Eivissa per la celebració del Mundial Multideporte

Afectacions durant aquest cap de setmana del servei d’autobús d’Eivissa per la celebració del Mundial Multideporte

 

 

El Departament de Transports del Consell Insular d’Eivissa informa que de divendres a diumenge es registraran alteracions al servei públic d’autobús per la celebració del Mundial Multideporte. En concret, les línies d'autobús afectades són: L1, L3, L8, L12B, L13,L14, L15, L20A, L25A, L30, L35 i L45.

Aquest divendres 5 de maig les principals afectacions es registraran, principalment, a la línia L1 (Sant Antoni <> Cala Gració <> Stella Maris), que no podrà operar aquest dia a causa dels talls previstos al carrer de Johann Sebastian Bach.

En canvi, el pas de la prova esportiva per la rotonda de Can Coix/sa Capella es realitzarà de forma que no s’obstaculitzi el trànsit en cap dels sentits de circulació del autobusos, cosa que permetrà operar amb normalitat les línies L3.1 (Can Bonet > Ses Païsses > Sant Antoni > Can Coix), L30 (Sant Antoni <> Santa Agnès <> Eivissa) i L27 (Sant Joan <> Sant Miquel <> Sant Mateu <> (Santa Agnès) <> Sant Antoni).

Respecte a les alteracions previstes el dissabte 6 de maig (entre les 8.00 i les 14.00 hores) i diumenge 7 de maig (entre les 8.00 i les 21.15 hores), la prova ciclista afectarà l’avinguda de la Pau (EI-10), que reservarà els dos carrils en sentit Vila, i l’accés al trànsit d’entrada a la ciutat quedarà totalment tallat entre les rotondes d’Ignasi Wallis/Joan XXIII i la de ses Figueretes. Les rotondes de Can Misses i de ses Figueretes permetran accés controlat als vehicles quan no hi hagi pas de ciclistes, de manera que es poden provocar retencions als recorreguts que hagin d’accedir al CETIS amb pas per l’Hospital Can Misses/carrer de Corona. Per tant, la celebració del Mundial Multideporte afectarà el funcionament normal de les línies d’autobs L3, L25A, L30, L35, L12B i L15.

A més, el tall a la circulació de l’avinguda de la Pau entre el carrer de Corona i la rotonda de ses Figueretes suposarà que la línia L20A no podrà atendre les parades del Centre de Salut, de l’Hospital Can Misses ni les de la Policia Nacional. En aquest cas, durant l’horari d’afectació, entre les 8.00 i les 14.00 hores, la línia L20A farà parada a Eivissa únicament a la temporal a la zona de l’APB, on hi ha el Club Nàutic d’Eivissa, i deixarà de circular per l’Hospital Can Misses i la carretera EI-10.

A més, el Consell Insular d’Eivissa informa que es mantendrà obert al trànsit el carril dret de la carretera de Sant Antoni EI-600 i el carril esquerre es reservarà als participants de la prova, sense possibilitat de gir a les glorietes. Això podrà permetre que la línia L3 (Sant Antoni <> Sant Rafel <> Eivissa) pugui seguir operant amb normalitat, tot i que es preveuen retencions durant el temps que duri la cursa, tant en la sortida (que disposarà d’un únic carril fins a la rotonda de sa Casilla), com en el sentit de tornada Sant Antoni – Eivissa, també des de la rotonda de sa Casilla i la rotonda de sa Blanca Dona, sense afectació en el gir per EI-20 i retencions entre el carrer de Corona i entrada al CETIS (superfície).

La línia 8 Sant Josep-Eivissa, en sentit entrada, accedirà per l’avinguda d’Espanya amb retencions pel pas regulat de la rotonda de ses Figueretes. Circularà per l’avinguda d’Isidor Macabich i accedirà al CETIS per l’avinguda de la Pau. En sentit tornada a Sant Josep, sortint de l’estació haurà d’accedir a l’E-20 pel carrer de Corona (sense fer l’avinguda de la Pau ni totes les parades compreses entre la rotonda de ses Figueretes i la rotonda de Can Sifre), per dirigir-se a la rotonda de Can Sifre i a la carretera de Sant Josep en recorregut habitual.

La línia 12B, en sentit entrada al casc urbà des del carrer de Corona, com que no podrà realitzar el recorregut per l’avinguda de la Pau per després realitzar la circulació per l’avinguda d’Espanya, suprimirà totes les parades d’aquestes avingudes, circulant directament per l’E-10 novament fins a la parada des Gorg i continuant el recorregut habitual.

La línia 14 Platja-d’en Bossa - Eivissa, en sentit entrada, podrà operar amb normalitat. Una vegada que hagi realitzat la parada ubicada a l’avinguda d’Isidor Macabich, 4 (antics Jutjats), variarà el seu recorregut per circular per l’avinguda i, en lloc d’accedir a l’estació d’autobusos del CETIS, girarà a l’esquerra per arribar a l’avinguda d’Espanya pel carrer del País Valencià, fer la rotonda de ses Figueretes i continuar el seu recorregut ordinari.

La línia d’autobús 45 únicament veurà afectat el seu pas per la rotonda de ses Figueretes, que podrà tenir retencions per regulació del pas.

Per acabar, també es veurà afectat l’accés de la línia L13 a Eivissa ciutat perquè, com que no podrà circular per la carretera EI-10, anirà directament a l’estació CETIS per la carretera EI-20 i carrer de Corona, el mateix que es realitza en sentit Santa Eulària. Per tant, aquesta línia d’autobús no podrà atendre les parades de Can Fita, Club Nàutic (zona APB) i aparcament des Gorg, en sentit Eivissa.

 

--