Noticias relacionadas

Tallers , conta contes i visites guiades per sensibilitzar a la ciutadania sobre la correcta gestió dels residus

Tallers , conta contes i visites guiades per sensibilitzar a la ciutadania sobre la correcta gestió dels residus

El Departament de Gestió Ambiental del Consell Insular d’Eivissa ha posat en marxa la nova oferta educativa per al curs 2023-2024 amb activitats, tallers i visites a llocs com l’Àrea Ambiental de Ca na Putxa, una deixalleria o una deixalleria mòbil, dirigida a centres educatius, adults, associacions i altres col·lectius interessats, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la prevenció i la correcta gestió dels residus. El que es pretén amb aquestes accions és augmentar el grau d’eficàcia, en quantitat de recollida i en presencia d’impropis, a la recollida selectiva explicant a la ciutadania el concepte d'economia circular, fent-los veure la necessitat de deixar enrere el model de “usar i tirar” i apostar per la reducció, la reutilització i el reciclatge en tots els àmbits de la nostra vida.

Així, com cada any aquest mes d’octubre s’inicia l’Oferta Educativa per al curs 2023-2024, amb una proposta d’activitats i tallers dirigits a sensibilitzar als alumnes sobre la prevenció i correcta gestió dels residus amb activitats adaptades a les diferents edats.

Per als més petits, es fomenta la correcta separació de residus de forma dinàmica i divertida, mitjançant jocs, com l’ECO-Trivial, contes, com el ‘Conte dels monstres dels residus’ o el de ‘La tortuga Marineta i els plàstics marins’, i tallers com el de paper reciclat, el de correcolors o el d’artistes del reciclatge. Aquestes activitats van dirigides als alumnes d’Infantil i Primària. Pel que fa per als alumnes de Batxillerat, es proposen activitats com la producció de sabó artesanal amb oli reciclat o un cinefòrum ambiental.

.També s’han organitzat visites guiades, tant per a escolars com per a altres col·lectius, a l’Àrea Ambiental de Ca na Putxa, amb l’objectiu de conèixer què passa amb els residus quan es depositen al contenidor, i a una deixalleria per conèixer què es i com es fa servir.

El centres educatius i els col·lactius interessants en rebre més informació o tramitar les sol·licituds de tallers o visites, es poden adreçar a l’Oficina de Residus d’Eivissa, c. de Balears, núm. 28 d’Eivissa, al telèfon 900 26 48 78 o bé al correu electrònic info@residuseivissa.com

A més, a la pàgina web residus.conselldeivissa.es es troba el material complementari per a tot el professorat que  vulgui introduir als temaris escolars aspectes d'educació ambiental relacionats amb la gestió  dels residus a l’illa d’Eivissa, com són vídeos divulgatius, una guia per a una correcta separació dels residus, llistat de les instal·lacions de gestió de residus i estadístiques de recollida selectiva.