Notícies relacionades

Les celebracions del Vuit d’Agost tornen al claustre de l’antic Ajuntament d’Eivissa

Les celebracions del Vuit d’Agost tornen al claustre de l’antic Ajuntament d’Eivissa

Com és costum, el dia Vuit d’Agost culminarà amb un Gran castell de focs artificials que es celebrarà a les 24.00 hores des del mur vell del Port d’Eivissa

El Consell d’Eivissa ha organitzat les activitats per commemorar el Vuit d’Agost que, emmarcades en el programa de Festes de la Terra, homenatgen el patró de la nostra illa, Sant Ciríac. Enguany, com a novetat, la celebració institucional es torna a fer al claustre de l’antic edifici de l’Ajuntament d’Eivissa, atesa la finalització de les obres que en la darrera edició d’aquesta festivitat havia fet impossible el seu ús.

Així, el dimarts dia 8, a les 10 del matí, s’oferirà un concert de la Banda de Música Ciutat d’Eivissa a la plaça de la Catedral, seguida de la missa solemne (10.30 hores) oficiada pel Bisbe d’Eivissa i Formentera i cantada pel Cor Amics de sa Música. Seguidament, es celebrarà la processó civicoreligiosa i pregària a la capella de Sant Ciríac.

La processó acabarà a les 12.15 hores a la plaça d’Espanya, darrera l’edifici de l’antic ajuntament, a on el president Vicent Marí i la presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, retran el tradicional homenatge a Guillem de Montgrí per, a continuació, dirigir-se al Claustre de l’Ajuntament a on des de les 12.30 hores es farà una ballada pagesa a càrrec de la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa, el discurs institucional del president del Consell d’Eivissa i la interpretació de “Roqueta, sa meua roca” a càrrec del Cor Amics de sa Música.

Gran castell de focs artificials

Com és costum, el dia Vuit d’Agost culminarà amb un Gran castell de focs artificials impulsat pel departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa, que es celebrarà a les 24.00 hores des del mur vell del Port d’Eivissa. Aquests han estat adjudicats a Fuegos Artificiales del Mediterráneo per un total de 44.000 euros (IVA exclòs). En total es llençaran 400 kilos de pólvora en un espectacle que durarà més de 12 minuts. El muntatge es farà el mateix dia 8 des del matí, i a més del tancament del mur, implicarà la instal·lació de barreres de seguretat en tot el perímetre del Port d’Eivissa, des del mur vell fins a  l’Estació Marítima de Formentera.

Les Festes de la Terra varen ser declarades Festes d’Interès Cultural en el ple de 14 de juny de 2007, establint com elements propis la Missa solemnte amb el Te Deum a la Catedral; la Processó a la capella de Sant Ciríac, deixant oberta la presència del Sant Ciríac a la Catedral; l’Homenatge a Guillem de Montgrí; la Participació de la Banda de la Ciutat d’Eivissa i del Cor del Conservatori i/o altres col·lectius representatius; la participació dels obrers de totes les parròquies amb les seves banderes; la participació de totes les colles de ball pagès; la berenada popular; els balls en ponts i fonts d’aquest dia i anteriors i posteriors i el castell de focs artificials.