Notícies relacionades

Vicent Marí: “Aquests primers cent dies de govern han assentat les bases de l’illa que volem pel futur: una illa per viure i conviure persones i entorn”

Vicent Marí: “Aquests primers cent dies de govern han assentat les bases de l’illa que volem pel futur: una illa per viure i conviure persones i entorn”

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, ha comparegut avui, juntament amb els vicepresidents primer i segon, Mariano Juan i Sara Ramon, per fer balanç dels cent primers dies de govern de la nova legislatura, destacant que al llarg d’aquests tres mesos s’han consolidat un projecte “clar d’illa sostenible i de futur” amb polítiques clares i efectives “avalades pels ciutadans” amb una manera de governar basada en “escoltar, en el diàleg i el consens enfront de la imposició”.

Marí ha assenyalat que per primera vegada, “desprès de vuit anys d’abandonament, Eivissa per fi és escoltada i respectada pel Govern balear”, que ja està demostrant “un canvi de tarannà i que farà allò que els eivissencs vulguin que es faci”. Amb aquesta nova relació amb el Govern autonòmic, Marí assegura que Eivissa es veurà beneficiada a l’hora d’abordar els principals reptes que té com a illa: la lluita contra l’intrusisme, l’accés a l’habitatge i la millora de la situació sanitària.  Així, ha explicat que ja s’han tingut les primeres respostes a nivell sanitari  i també establint ferramentes legals molt reclamades per adoptar mesures cautelars contra el lloguer turístic il·legal “que deixin clar als infractors que aquí hi ha normes, hi ha regles i límits que complir”.

Per al president del Consell Insular “sabem que no tot és immediat, que fa falta temps i esforç per revertir la situació heretada de desídia, com deia, en matèria sanitària, d’habitatge, educativa, de recursos hídrics i atenció a persones majors que hem patit els eivissencs” però s’ha iniciat una relació de  confiança i feina conjunta entre el Consell i el Govern de les Illes Balears que permetran anar revertint aquesta situació i més prompte que tard es veuran els resultats”.

Marí ha abordat les principals accions desenvolupades al llarg d’aquests primers cent dies de govern, on s’han marcat les bases de l’illa “que volem per al futur: una illa per viure i conviure persones i entorn, fent compatible la millora de la qualitat de vida amb la protecció del territori”, amb polítiques en benefici de tots “des de la moderació i amb molta feina”.

Així, s’ha aprovat la modificació del Pla Territorial Insular que estableix mesures per preservar l’entorn, d’eficiència energètica, hídrica i regula l’activitat turística en sòl rústic. També s’ha aprovat un reglament de protecció del cel nocturn i de contaminació lumínica, s’ha iniciat la tramitació per a la redacció del PIAT (Pla Intervenció en Àmbits Turístics) i s’ha treballat en les bases per a una mobilitat sostenible, amb la millora dels transport públic i amb noves passes cap al control i regulació de l’entrada de vehicles en temporada alta, instal·lant càmeres al Port per conèixer el nombre i la tipologia de vehicles que arriben a l’illa.

A més s’ha treballat en la millora de la seguretat a la xarxa viària insular, i s’ha posat com exemple que al llarg d’aquests primers cent dies s’ha aprovat un dels projectes “més reclamats i que suposen una intervenció  a un des principals punts negres de les nostres carreteres, l’encreuament dels Caçadors”.

En el relat de les accions preses també s’ha millorat l’àrea ambiental de Ca Na Putxa, amb un projecte per instal·lar una barrera vegetal a l’abocador i més neutralitzadors d’olors. També en matèria de Gestió Ambiental, s’ha impulsat un projecte per modernitzar i adequar la nau des Gorg que suposarà una inversió de 2 milions i mig d’euros.

En altres àmbits s’ha treballat per garantir l’atenció i serveis a les persones més desfavorides, posant en marxa els primers concerts socials derivats de la Cartera de Serveis Insulars i s’han substituït 90 llits hospitalaris, per uns de darrera tecnologia, a Cas Serres, on també han començat les obres de substitució de tota la fusteria exterior de l’edifici.

Marí ha explicat que en aquests primers cent dies de legislatura s’han seguit donant passes per a la posada en marxa de nous serveis i infraestructures a Sa Coma, on hi ha projectat un campus formatiu que espera pròximament la posada en marxa de l’escola d’hoteleria, s’ha treballat en importants projectes de protecció i difusió de la nostra cultura i patrimoni, amb un impuls al projecte de Ses Nou Rodades, s’ha refermat el compromís municipalista del Consell Insular amb els ajuntaments, aprovant el nou Pla General d’Ordenació Urbana de la ciutat d’Eivissa i amb l’aportació econòmica de 4,4 milions d’euros per a la reducció del rebut de fems als municipis i de 7,1 milions d’euros en convenis del Pla 5.

“En definitiva, han estat cent dies de feina, de seguir concretant i avançant projectes, per fer de la nostra illa, una illa sostenible i de futur. Un futur que té a les institucions locals, insular i autonòmica treballant conjuntament en la mateixa direcció, en la mateixa voluntat de fer efectiva la transformació que Eivissa vol i necessita”, ha conclòs Marí.

Documentos