Notícies relacionades

Vicent Marí posa de manifest la importància de recuperar els convenis de carreteres a la FEMP

Vicent Marí posa de manifest la importància de recuperar els convenis de carreteres a la FEMP

 El president del Consell d’Eivissa participa en l’acte de constitució de la Comissió de Diputacions, Consells i Cabildos de la FEMP al Senat

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha participat aquest matí en l’acte de constitució de la Comissió de Diputacions, Consells i Cabildos de la Federació Espanyola de Municipis, que s’ha celebrat al Senat.

El president, que ocuparà el lloc de vocal d’aquesta comissió, ha tingut l’oportunitat de destacar el paper de “reivindicació i defensa dels governs insulars i provincials” davant el Govern central. En aquest sentit, s’ha referit a “la importància i necessitat de recuperar els convenis de carreteres, que havia estat una fita aconseguida per tota la societat, i que des de la passada legislatura ha desaparegut només per a les Illes Balears”.

El president del Consell ha lamentat que “el fet insular i la manca d’inversions de l’Estat en matèria viària si es reconegui a Canàries, amb un conveni de carreteres vigent fins 2027, però no a les Illes Balears”. Per això, ha insistit en que la defensa dels interessos i necessitats insulars serà una de les claus d’aquesta nova legislatura i, en aquest sentit, ha proposat “una posició clara i unànime de tots els consells, per tal de poder emprar la FEMP com a altaveu per a donar a conèixer totes les necessitats i tots els drets als que no podem renunciar pel fet de ser illes”.

Igualment, Vicent Marí ha felicitat el president Javier Aureliano García, recent nomenat president de la Comissió, posant de manifest la importància de tenir en la FEMP “una veu de les diputacions, els cabildos i els consells per tal de fer front a les polítiques centralistes que vagin en contra de l’autonomia local, provincial i insular”.