Noticias relacionadas

Comerç local, artesania, actuacions musicals, solidaritat i gastronomia es donen cita a Can Nadal

Comerç local, artesania, actuacions musicals, solidaritat i gastronomia es donen cita a Can Nadal

El president Vicent Marí ha inaugurat aquest matí aquesta fira organitzada pel Consell d’Eivissa, i ha dirigit unes paraules a una representació de productors locals de l’illa 

Entre avui, dissabte 17 de desembre i demà, diumenge, el Recinte de Fires i Congressos d’Eivissa es converteix en Can Nadal, el primer mercadet nadalenc insular en què el petit comerç de la nostra illa ofereix els seus productes amb importants descomptes i promocions. Una cita que esdevé una oportunitat de poder conèixer les botiges dels barris de l’illa i, a més, fer compres nadalenques estalviant alguns sous. En total participen en aquest mercadet 25 comerços de l’illa i 4 llocs d’artesania. A més, l’associació ‘Ibiza y Formentera contra el Cáncer’ compta amb diversos estands de venda solidària de productes nadalencs i donats per entitats, i gestionarà la cafeteria per tal de poder recaptar fons que els permetran poder seguir desenvolupant la seva activitat.

En l’acte d’inauguració, celebrat aquest matí, el president Vicent Marí ha explicat que “no hi ha millor manera que celebrar les festes en companyia dels nostres comerciants, artesans i productors locals”. En aquest sentit el president ha demanat “posar en valor el nostre comerç i artesania, i els productes fets aquí”. Per això ha fet una crida a tothom “a venir aquí amb famílies i amics, gaudir d’aquest ambient, de les actuacions musicals i de tot el que aquí s’ofereix”. En aquest mateix sentit, la consellera de Promoció Econòmica i Empresarial, i Cooperació Municipal, Maria Fajarnés, ha agraït la feina a tots els treballadors del recinte firal, als més de 25 comerços que hi participen, afegint que són ells els qui “donen vida als barris i a les ciutats enfortint el teixit empresarial de la nostra illa”. Igualment la consellera ha tengut un record per al sector artesanal “posant en valor els productes fets a ma”.

Per altra banda, na Jane, una representant d’Ibiza y Formentera Contra el Cáncer ha explicat que l’associació està agraïda al Consell per donar l’oportunitat d’integrar la fira de Nadal de l’entitat amb aquest mercadet, atès que “ja feia 4 anys que no el celebràvem”. Des de IFCC han explicat que després de 21 anys donant suport els malalts de càncer i les seves famílies a les Pitiüses, treballen en nous projectes com un cribat de càncer de pulmó. En aquest sentit des de l’associació han convidat tothom a visitar els seus llocs de roba (nova i de segona ma) donada per col·laboradors, plantes nadalenques, productes fets a ma i el bar, on a més del propi servei d’hostaleria, es celebrarà una subhasta avui a les 18 hores.

Producte local

Aprofitant aquesta cita, el departament de Medi Rural i Marí ha organitzat una taula d’exposició i promoció del producte local de la terra i la mar d’Eivissa. En aquest sentit el president Vicent Marí ha explicat que aquest expositor “mostra el tresor que tenim” i ha animat tots els productors eivissencs a continuar amb aquesta tasca, però sobretot “els consumidors” als que ha apel·lat a “emprar i donar a conèixer els nostres productes” i això significa “invertir en proximitat i en producte de la terra”.

Actuacions musicals i tallers infantils

Tota aquesta oferta es complimenta amb un important aparador de tallers infantils per a totes les edats i d’un calendari d’actuacions musicals que s’ha encetat a les 11.30 amb l’actuació d’Ibiza Dance Academy, ha seguit a les 12.30 amb La Calle i a la tarda continuarà amb Capricorn a les 17.30 i amb Morning Drivers a les 19.

Demà a les 11.30 les actuacions reprenen amb Centro de Danza, the Moonshine Band a les 12.30, Capricorn a les 17.30 i Canallas del Guateke a les 19 hores.