Noticias relacionadas

El Consell d’Eivissa inverteix més de 600 mil euros en millores al Centre d’Exàmens de Conduir

El Consell d’Eivissa inverteix més de 600 mil euros en millores al Centre d’Exàmens de Conduir

Feia més de 20 anys que no es realitzaven obres de millora i modernització d’aquesta instal·lació

La consellera del Departament de Promoció Econòmica i Empresarial, i Cooperació Municipal, Maria Fajarnés, i la directora Insular d’Indústria, Irene Torres, han presentat avui les millores realitzades al centre d’exàmens de conduir de Santa Gertrudis al llarg d’aquesta legislatura i que, entre les ja finalitzades i les previstes per aquest any, arriben a una inversió de més de 600 mil euros.

Fajarnés ha explicat que aquest centre acull prop de 2.800 usuaris a l’any entre ús escolar amb les classes d’educació viària, exàmens a pista i ús privatiu, “i era necessari oferir-los unes instal·lacions millorades per optimitzar el seu ús i perquè sigui un centre més sostenible i eficient”. Per això, entre 2020 i 2022 s’han executat obres per millorar el paviment de la pista, el seu reasfaltat, reparació i pintura de les voreres i adquisició de material per examinar, també s’han fet millores de sostenibilitat i eficiència energètica, com ha estat la impermeabilització del terrat de la cafeteria del centre, la instal·lació de plaques fotovoltaiques, i obres d’impermeabilització de l’habitatge del centre així com del sostre de l’aula polivalent i terrassa. Fajarnés ha explicat que aquests treballs han suposat una inversió de 332.842,30 euros i ha avançat que s’està treballant en la modernització i millora de l’eficiència de les lluminàries de pista i la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics al llarg d’aquest 2023, un projecte en tramitació per a la seua licitació per un import de 280.000 euros. “Així, en aquesta legislatura arribarem al més de 600.000 euros d’inversions en el Centre d’Exàmens de Conduir” ha conclòs Fajarnés.

Per la seua part, Torres ha volgut destacar que la instal·lació de les 35 plaques fotovoltaiques al sostre del centre, permet una producció de 16 KW i un estalvi del 60%  en el consum d’energia del centre.

En els darrers sis mesos, el centre de Santa Gertrudis ha enregistrat una mitjana mensual de 115 proves per a l’obtenció de diferents permisos de circulació.