Noticias relacionadas

Eivissa celebra els Dies Europeus de l’Artesania 2023 amb un Mercat aquest diumenge a Jesús

Eivissa celebra els Dies Europeus de l’Artesania 2023 amb un Mercat aquest diumenge a Jesús

El Consell d’Eivissa celebrarà els Dies Europeus de l’Artesania 2023 amb un mercat d’aertesania que es celebrarà el diumenge, 2 d’abril, entre les 11 i les 18.30 hores a la Plaça de Jesús

El Consell d’Eivissa celebrarà els Dies Europeus de l’Artesania 2023 amb un mercat d’aertesania que es celebrarà el diumenge, 2 d’abril, entre les 11 i les 18.30 hores a la Plaça de Jesús. En total hi participen 11 artesans distingits amb la Carta d’Artesà o de Mestre Artesà que expedeix el Consell d’Eivissa. A més, participaran 3 asseciacions artesanals “amb l’objectiu de potenciar i donar visibilitat a les tradicions i els oficis tradicionals”, tal com ha explicat la consellera de Promoció Econòmica i Empresarial i Cooperació Municipal, Maria Fajarnés. Es tracta, concretament, de les associacions Eines i Feines, sa Bodega i de la Colla de l’Horta, “que obrirà el seu local per celebrar diversos tallers relacionats amb l’artesania”, ha detallat Fajarnés, recordant que la pròpia Colla farà una demostració de ball pagès a les 11.30 hores a la plaça.

A més, l’artesana Carlota Berni realitzarà un taller demostratiu de pintura durant el matí mentre que a la tarda en Paul Falticska en farà un de mel.

“Serà, per tant, un dia molt complet, amb mostres d’espart, roba tradicional, capells, instruments cadires... i també la possibilitat de conèixer i adquirir productes de molts oficis com licors, joies, herbolària, passamans, apicultura, cistelles, etcètera.

Gran afluència de gent

Finalment, la directora insular Irene Torres ha explicat que es preveu l’afluència de molta gent, atès que, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, es celebrarà al mateix punt la trobada gastronòmica ‘Fun and Trucks’ , “que acull molta gent en cada edició”, a més de la tradicional benedicció de palmes artesanes de Diumenge de Rams a l’església de Jesús. També hi haurà jocs i activitats per a infants a la mateixa plaça.