Noticias relacionadas

El Consell d’Eivissa i l’Institut Balear de l’Energia firmen un conveni per millorar i mantenir el sistema de recàrregues de vehicles elèctrics

El Consell d’Eivissa i l’Institut Balear de l’Energia firmen un conveni per millorar i mantenir el sistema de recàrregues de vehicles elèctrics

 

El Consell Insular d’Eivissa i l’Institut Balear de l’Energia han firmat un conveni per a la millora i manteniment del sistema públic de recàrregues per a vehicles elèctrics a les Illes Balears (MELIB).

Entre les actuacions previstes a aquest acord i que s’han de desenvolupar destaquen la provisió d’un sistema centralitzat que permeti la interoperabilitat de la xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, la promoció de les entitats participants i la mobilitat elèctrica i el manteniment dels punts de càrrega. De fet, per assegurar el correcte funcionament dels punts de càrrega i la seva correcta comunicació amb l’aplicació MELIB, les Administracions Públiques titulars dels punts queden obligades a mantenir-los per tal que siguin operatius. El Consell Insular d’Eivissa compta amb sis punts de recàrrega connectats a la xarxa MELIB.

A més, aquest conveni signat entre el Consell Insular d’Eivissa i l’Institut Balear de l’Energia també estableix la implantació d’un sistema de pagament per les recàrregues elèctriques. El Consell Insular d’Eivissa determinarà el preu de recàrrega elèctrica, podent mantenir-lo de forma gratuïta.

Aquest conveni té vigència des de la seva signatura, realitzada el passat 27 d’abril, fins el 31 de desembre de 2026, prorrogable per 4 anys més.