Noticias relacionadas

El Consell d’Eivissa repartirà enguany 14,42 milions d’euros per a inversions als ajuntaments en concepte de Cooperació Municipal

El Consell d’Eivissa repartirà enguany 14,42 milions d’euros per a inversions als ajuntaments en concepte de Cooperació Municipal

El Consell d’Alcaldes acorda posar en marxa un Pla de Xoc d’estalvi d’aigües que contempli inversions públiques i privades i control de la salinitat

El Consell Insular d’Eivissa repartirà en concepte de Cooperació Municipal un total de 14.421.604,40 euros als cinc ajuntaments de l’illa en un total de 7 línies de finançament. D’aquesta manera la col·laboració directa de la institució insular en les inversions municipals augmenta en gairebé 1,3 milions d’euros respecte l’any passat. Els criteris de repartiment, que varen ser pactats en el si del Consell d’Alcaldes la passada legislatura han resultat que del total Eivissa rebrà 5.163.994,27 euros, Santa Eulària des Riu 3.330.912,65 euros, Sant Josep de sa Talaia 2.434.446,36 euros, Sant Antoni de Portmany 2.258.215,58 euros i Sant Joan de Labritja 1.234.035,54 euros.

Els convenis previstos dins d’aquest repartiment són  el Pla5 de Cooperació Municipal (8.747.604,40 euros), la subvenció autonòmica derivada del Pacte de l’Aigua (3 milions d’euros), el Conveni de Protecció Civil (174.000 euros), el Conveni d’Esport Base per a la millora de seguretat de les instal·lacions esportives (500.000 euros), el Conveni per al manteniment i la recuperació de ses Feixes (400.000 euros) i la subvenció per al manteniment de camins rurals (400.000 euros). A més, es preveu un conveni específic amb l’Ajuntament d’Eivissa per a una millora de les instal·lacions esportives de Figueretes (1,2 milions d’euros).

El president Vicent Marí ha explicat que “aquest full de ruta ens permet consolidar tota la implicació del Consell d’Eivissa en les inversions municipals i assolir el compromís de fer tots els esforços possibles per part d’aquesta institució per continuar la tendència creixent iniciada en la passada legislatura”.

Recursos hídrics a l’illa d’Eivissa

D’altra banda, el Consell d’Alcaldes ha manifestat la seua conscienciació amb la problemàtica derivada de la manca d’aigua, que ha estat constatada en la darrera Junta Insular d’Aigües que s’ha celebrat aquesta setmana en el Consell Insular. És per això que en el marc del Consell d’Alcaldes s’ha pactat la posada en marxa d’un Pla de Xoc urgent en matèria d’estalvi d’aigües, que s’anirà concretant en properes setmanes i que contemplarà inversions públiques que permetin reduir les fuites d’aigües en les xarxes d’abastiments, línies d’estímul per a inversions privades que serveixin per estalviar aigua, l’estudi de les modificacions d’ordenances que puguin significar una reducció del consum d’aigua, campanyes de conscienciació dirigides a la població en general i inspecció per identificar els grans consumidors d’aquest bé i, a l’hora analitzar les aigües residuals en diferents trams per detectar vessaments salinitzats que impossibiliten, a hores d’ara, poder reutilitzar-les.

Protocol per a la lluita contra els pisos turístics

Un altra dels assumptes tractats en el dia d’avui ha estat la petició de l’Ajuntament d’Eivissa per a establir un protocol únic que permeti involucrar les policies locals en la lluita contra els pisos turístics. En aquest sentit, el Consell d’Eivissa ha presentat una proposta de protocol que permetrà identificar les llicències turístiques, les característiques que identifiquen un lloguer turístic i el diferencien d’un lloguer residencial i la documentació necessària que s’ha de recaptar per tal d’iniciar el procediment sancionador. Igualment, el president s’ha ofert a organitzar una formació conjunta amb la policia local per tal de resoldre els dubtes i poder millorar el protocol amb aquelles aportacions i esdevenir una col·laboració constant per fer batudes conjuntes. “Això és una manera de multiplicar els mitjans amb què comptam per vèncer aquesta xacra, i anar tots coordinats amb el mateix objectiu. Aunar esforços per poder fer actuacions conjuntes i contundents es permetrà obtenir majors cotes d’èxit”, ha conclòs el president.