Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa i l'Agrupació Astronòmica d'Eivissa reprenen les Observacions des de Cala d'Hort

tornar Imprimir

140621 Cala dHort

Enguany els participants estrenaran un nou telescopi amb una obertura de mig metre que permet observar galàxies, nebuloses, plantes i tot tipus de cúmuls

El departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d'Eivissa i l'Agrupació Astronòmica d'Eivissa (AAE) reprendran aquest mes les activitats d'observacions des de l'Observatori Astronòmic del Consell d'Eivissa situat al conjunt historicoartístic de ses Païsses de Cala d'Hort.

Sempre d'acord amb les circumstàncies i seguint les corresponents directrius de les autoritats sanitàries, per a l'estiu de 2021 es preveu la celebració de cinc trobades astronòmiques, en què monitors de l'AAE guiaran grups d'un màxim de 25 persones en l'observació, segons la programació següent:

· 19 de juny, a les 22.30 h: Observació de la Lluna i objectes del cel profund (cúmuls estel·lars, galàxies, nebuloses).

· 10 de juliol, a les 22.00 h: Observació de la Via Làctia i objectes del cel profund.

· 14 d'agost, a les 22.30 h: Observació de la pluja de les llàgrimes de Sant Llorenç, Júpiter, Saturn, la Via Làctia i objectes del cel profund.

· 11 de setembre, a les 21.30 h: Observació de Júpiter, Saturn, la Via Làctia i objectes del cel profund.

· 25 de setembre, a les 21.30 h: Observació de Júpiter, Saturn, la Via Làctia i objectes del cel profund.

Per a aquestes observacions, els participants comptaran amb tres telescopis amb diferents orientacions, que permetran gaudir d'una àmplia contemplació de l'espectacle estel·lar, a més d'un nou telescopi adquirit pel Consell Insular d'Eivissa l'any 2020 per ser utilitzat amb usos didàctics a l'Observatori de Cala d'Hort, que s'afegeix al que ja existeix allà des de 2011.

El nou instrument va destinat a mostrar els elements de l'Univers a grups d'estudiants de l'illa d'Eivissa, i també a grups de particulars en les trobades astronòmiques que organitza el Consell aquest estiu.

Es tracta d'un telescopi amb una obertura de mig metre, la qual cosa permet observar galàxies, nebuloses, planetes i tot tipus de cúmuls estel·lars, gràcies a la seua potència i resolució.

L'Observatori Astronòmic del Consell Insular d'Eivissa compta amb un sostre corredís i està totalment robotitzat, està dotat de telescopi, muntura, càmera CCD, així com la infraestructura informàtica i de telecomunicacions necessària per a la seua operació remota. Les activitats d'observació previstes són gratuïtes, si bé les places són limitades i la inscripció és obligatòria. Com que no està permès accedir-hi amb vehicles particulars, el trasllat es farà en autobús, que recollirà les persones participants una hora abans de l'inici de l'observació, a la seu del Consell Insular d'Eivissa (avinguda d'Espanya, 49, d'Eivissa), punt al qual tornarà finalitzada l'activitat. Per a informació i reserves, qui hi estigui interessat pot dirigir-se al telèfon 638 65 62 78/638 65 62 90 o al correu arxiuimatgeiso@gmail.com.

Organitza: Consell Insular d'Eivissa

Durada: des del 19 de juny fins el 25 de juny de 2021.
Horari: de 22:30 a 23:30.

Adreça: Sant Josep de sa Talaia

Telèfon: 638 65 62 78/638 65 62 90 o al correo arxiuimatgeiso@gmail.com

Lloc de celebració: Ses Païsses de Cala d'Hort

 

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa · Telèfon: 971 19 59 00 · oamr@conselldeivissa.es