Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Projectes cofinançats amb Fons FEDER

tornar Imprimir

Projectes cofinançats amb Fons FEDER

Projectes cofinançats amb Fons FEDER

Una manera de fer Europa

  • Projectes cofinançats amb Fons FEDER (2000-2006):
    • Adquisició de la parcel·la situada al carrer de sa Capelleta núm. 12 d'Eivissa
  • Projectes cofinançats amb Fons FEDER (2007-2013):
    • Centre d'Interpretació de sa Capelleta 12
    • Adquisició dels terrenys de Sa Caleta

Enllaços d'Interès:

Adquisició i museització del jaciment de sa Capelleta

El Consell d'Eivissa ha finalitzat la instal·lació de la coberta de protecció del nou Centre d'interpretació de sa Capelleta. Es tracta d'una coberta lleugera destinada a conservar el 100% de les restes arqueològiques trobades en aquest solar.

Aquest espai té una recepció per als visitants i una passarel·la de fusta que contendrà les vitrines i els cartells explicatius del jaciment i que, a més, servirà perquè aquelles persones amb minusvalideses físiques puguin gaudir de la contemplació de les restes. Es tracta d'una estructura mòbil que pugui adaptar-se en un futur a un nou creixement destinat a cobrir noves restes que puguin trobar-s'hi.

El pressupost per a la construcció del centre d'interpretació ha estat de 281.176.44 €. Posteriorment es realitzarà la museïtzació de l'espai, que tendrà un cost d'uns 170.000 €. El cost total serà, per tant, de 450.000 euros, dels quals el 50% estarà finançat amb Fons FEDER de la Unió Europea, el 25% pel Govern Balear, i el 25% restant pel Consell d'Eivissa.

Aquest projecte de museïtzació contempla, per un costat, la consolidació i la restauració de les restes arqueològiques i per un altre dotar aquest espai d'elements museístics que pugin facilitar la lectura històrica d'aquest indret, mitjançant vitrines, panells de diferents tipus, a més de diferents mitjans de difusió audiovisual. El projecte contempla també un recorregut pel jaciment.

El Consell d'Eivissa va adquirir el 2008 el solar de sa Capelleta per un import total de 570.000 €, que van estar finançats en un 50% pels Fons FEDER de la Unió Europea.
A les excavacions que s'han dut a terme al solar a partir de l'any 2002 hi han aparegut restes arqueològiques i estructures que pertanyen a tres períodes molt ben diferenciats: època púnica, època romana i època islàmica. Aquest espai servirà de transició entre Dalt Vila i el jaciment del Puig des Molins, declarats Patrimoni de la Humanitat.


 

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa · Telèfon: 971 19 59 00 · oamr@conselldeivissa.es