Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

tornar Imprimir

Setmana Europea Prevenció Residus

El proper mes de novembre es celebrarà, del 19 al 27, La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR). Com ja sabeu és una iniciativa que promou la implantació d'accions de sensibilització per a la prevenció dels residus i la gestió sostenible dels recursos durant una setmana de l'any. El Consell Insulard'Eivissa com a coordinador a l'illa d'Eivissa us vol animar a participar d'aquesta celebració que es du a terme arreu d'Europa.  

Les accions implementades durant l'EWWR es regeixen per les "3 R": reduir els residus, reutilitzar els productes, reciclar el material. Les 3 R representen les opcions que haurien de tenir-se en compte en primer lloc a l'hora d'idear una estratègia de gestió de residus. La prioritat principal hauria de ser reduir els residus que es generen. Reduir significa utilitzar menys recursos, és a dir, la prevenció en origen. En segon lloc, la prioritat és reutilitzar els productes; aquesta acció inclou també la preparació per a la reutilització. En tercer lloc, i com a última opció en la gestió de residus de la EWWR, trobem el reciclatge.

Els temes per desenvolupar les accions són els següents:

  1. Prevenció en origen
  2. Reutilització i preparació per a la reutilització
  3. Foment del reciclatge
  4. Let's Clean Up Europe! Jornada europea de neteja

Si estau interessats en organitzar alguna actuació l'heu de registrar directament a la pàgina oficial de l'organització al següent link http://www.ewwr.eu/register, on prèviament us haureu de donar d'alta com a usuaris. Com que aquesta actuació haurà de ser validada pel Consell com a coordinador, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres si teniu qualsevol dubte abans de registrar la vostra proposta.

Us mantindrem informats de totes les novetats i de l'evolució de l'organització, tant a la web del Consell com per Facebook: https://www.facebook.com/residuseivissa

Esperam que sigui del vostre interès i que us animeu a participar!


 

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa · Telèfon: 971 19 59 00 · oamr@conselldeivissa.es