Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

9 de maig: Dia d'Europa 2012

tornar Imprimir

El Dia d'Europa (Europe Day) se celebra tots els anys el 9 de maig, en record de la mateixa data en 1950, quan el ministre francès d'Exteriors, Robert Schuman, va fer la cèlebre declaració que va originar la creació de la primera Comunitat Europea: la del Carbó i Acer. Aquesta proposta, coneguda com a "Declaració Schuman", es considera el germen de la creació del que actualment és la Unió Europea.

El 9 de Maig s'ha convertit en el símbol europeu (Dia d'Europa) que, juntament amb la bandera, l'himne, el lema i la moneda única (l'euro) identifiquen l'entitat política de la Unió Europea. En el Dia d'Europa se celebren activitats i festejos que apropen a Europa als seus ciutadans i germanen als diferents pobles de la Unió.

Programació de l'acte institucional:

  • Benvinguda a càrrec del conseller executiu del Departament d'Economia i Hisenda, Hble. Sr. Àlex Minchiotti Fàbregas.
  • Interpretació de la peça Roqueta sa meua Roca per part dels senyors Santiago Bonet i Marc Manuel, del Conservatori Superior de Música i Dansa d'Eivissa i Formentera.
  • Intervenció de les senyores Dolors Corderas i Nieves Planells amb motiu de l'Any d'envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional.
  • Cloenda a càrrec del president del Consell Insular d'Eivissa, Hble. Sr. Vicent Serra Ferrer.
  • Hissada de la bandera d'Europa i interpretació de l'himne d'Europa a càrrec dels senyors Santiago Bonet i Marc Manuel, del Conservatori Superior de Música i Dansa d'Eivissa i Formentera.
  • Aperitiu.

 

Descargar archivo

20120508 Invitació Dia d'Europa
Tipus d'arxiu: PDF | Grandària: 347 KB


Continguts relacionats

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa · Teléfono: 971 19 59 00 · oamr@conselldeivissa.es